Έντονη αντίδραση του Γ. Σβώλη για το νέο πρόγραμμα για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το νέο πρόγραμμα “Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών” το οποίο προκηρύχθηκε την Πέμπτη 9 Μαίου 2013 από το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Τουρισμού. Συγκεκριμένα ο κ. Σβώλης δήλωσε:

«Δεν έχω καμιά αντίρρηση για τους όρους του Προγράμματος. Αντίθετα, πιστεύω ότι είναι πολύ πετυχημένο όπως και το προηγούμενο, διότι συνδυάζει την κατάρτιση με την απασχόληση με τον καλύτερο τρόπο.

Επίσης, δίνει ανάσα σε χιλιάδες ανέργους και ταυτόχρονα τους εισάγει στην πραγματική αγορά εργασίας. Η ένστασή μου, όμως, είναι για την κατανομή των επιταγών κατάρτισης ανά Περιφέρεια. Η Δυτική Μακεδονία θα έχει 100 θέσεις μόνο, πράγμα το οποίο είναι άδικο και απαξιωτικό. Η Δυτική Μακεδονία είναι η Περιφέρεια με την πρωτιά στην ανεργία και όλοι μας αγωνιζόμαστε για να το αλλάξουμε αυτό. Τα αρμόδια Υπουργεία δεν έλαβαν υπόψη τους αυτά τα θλιβερά στατιστικά δεδομένα και για μια ακόμα φορά παραμέλησαν την Περιφέρειά μας. Δίκαια, λοιπόν, νομίζω ότι διαμαρτύρομαι διότι αν οι δείκτες ανεργίας δεν είναι το πρώτο κριτήριο της κατανομής των κονδυλίων τότε ποιο είναι; Αναμένουμε απάντηση από τους αρμοδίους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Επιχειρηματικότητας- Εμπορίου και Απασχόλησης
Γιώργος Σβώλης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.