Ξεκίνησε το 5ο Διεθνές φεστιβάλ αφήγησης ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης



Το 5ο Διεθνές φεστιβάλ αφήγησης ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία και οι Κοζανίτες και επισκέπτες φίλοι του περιμένουν την εξέλιξη του με μεγάλη ανυπομονησία. Την Πέμπτη 9 Μαίου το πρόγραμμα του συνεχίζεται με το σεμινάριο αφήγησης «Ιστορίες στην Φύση» από την αγγλίδα αφηγήτρια Τζο Μπλεϊκ Κέιβ στην αγγλική και ελληνική γλώσσα. Θα γίνει στο Δρίζειο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης από τις 17.00 ως τις 20.00 μ.μ. και απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς και προσφέρεται δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 2461024062.( κα Τασούλα Σιμάρα)

Το βράδυ στις 8.30 μ.μ., στο Λαογραφικό Μουσείο και σε συνδιοργάνωση με το λογοτεχνικό περιοδικό “Παρέμβαση”,υποδεχόμαστε το γνωστό συγγραφέα και ποιητή Δημήτρη Δημητριάδη και “Τις Ανύπαρκτες Λέξεις” – έναν αυτοσχολιασμό του ποιητή της ενότητας “Κατάλογοι 1 – 14”. Θα προλογίσει ο ποιητής Αντώνης Κάλφας.   

Η ημέρα κλείνει με την καθιερωμένη πια αφήγηση σε μπαρ. Ο Ελβετός αφηγητής, σκηνοθέτης και ηθοποιός Πατρίκ Μόρ (με την υποστήριξη του Στέλιου Πελασγού στην ελληνική γλώσσα) θα μας αφηγηθεί στο μπαρ Gallery «Ιστορίες για μπαράκια». Ελάτε να συνοδεύσετε το ποτό σας με ένα εξωτικό μύθο ή ένα σύγχρονο παραμύθι από τον πολυταξιδεμένο ελβετό παραμυθά στις 9.30 μ.μ. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι 5 ευρώ και ισχύουν οι κάρτες του φεστιβάλ.

Ο Πατρίκ Μορ είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Σπιράλ (Γενεύη), Ηθοποιός, σκηνοθέτης και  αφηγητής. Γεννημένος το 1962 στην Γενεύη μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλες μορφές του παγκόσμιου θεάτρου, της αφήγησης και της μιμικής. Έζησε και δημιούργησε στην Αυστραλία και την Αφρική και με την επιστροφή του στην Γενεύη ίδρυσε το Θεάτρο Σπιράλ. Οι θεατρικές του σκηνοθεσίες συχνά εμπνέονται από έργα της κλασσικής λογοτεχνίας αλλά και από την προφορική παράδοση των λαών (Ινδική Ραμαγιάνα, Φιλανδική Καλεβάλα κ.α.). Έχει γράψει και έχει σκηνοθετήσει θεατρικές και αφηγηματικές παραστάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την φυλάκιση κ.α.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.