Στον αέρα οι Πανελλαδικές – Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι καθηγητές



Η αγωνία των μαθητών – υποψήφιων φοιτητών βρίσκεται στο «κόκκινο», καθώς λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης παραμένουν στα «χαρακώματα» με το υπουργείο Παιδείας και απειλούν με απεργία. Ηδη θεωρείται σχεδόν πως αν δεν βρεθεί λύση στις 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης των Πανελλήνιων Εξετάσεων οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν απεργία.

Σήμερα πάντως θα συναντηθούν ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με το προεδρείο της ΟΛΜΕ σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Η ΟΛΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από θυελλώδη συνεδρίαση αποφάσισε να αναβάλλει για αύριο την οριστικοποίηση της μορφής των κινητοποιήσεων. Η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων που συγκροτούν το προεδρείο (με εξαίρεση το ΠΑΜΕ) τάσσεται υπέρ των 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών αρχής γενομένης από τις 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών.

iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.