Διάσωση τραυματισμένης αρκούδας στα Γρεβενά! Βίντεο



Άλλη μια αρσενική αρκούδα εννέα (9) ετών και 200 κιλών περίπου χτυπήθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο, τα μεσάνυχτα της Μ. Τρίτης, στο 5ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα από Γρεβενά προς Κοζάνη στο ύψος του Ασπρόκαμπου, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί στους επιβάτες του Ι.Χ.

Το άτυχο ζώο χτυπημένο πέρασε κάτω…από την περίφραξη της Εγνατίας Οδού, που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ανεπαρκής, και έπεσε σε ρεματιά βάθους 300 μ. παραμένοντας εγκλωβισμένο.

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» μετά το ατύχημα ειδοποίησε την Καλλιστώ και τον Αρκτούρο και τις πρώτες πρωινές ώρες της Μ. Τετάρτης το ζώο εντοπίστηκε από ανθρώπους της Καλλιστώ χτυπημένο και ακινητοποιημένο στο ρέμα σε δύσβατη περιοχή.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η κτηνίατρος της Καλλιστώ, Susanne Riegler και ο κτηνίατρος του Αρκτούρου, Πατσινακίδης Νικόλαος και περίπου στις 1.00 το μεσημέρι έφτασαν οι ομάδες διάσωσης των δύο οργανώσεων και ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός.

Αφού νάρκωσαν το ζώο με βέλος στο οποίο είχε τοποθετηθεί αναισθητικό, κατάφεραν να το ανεβάσουν σε ασφαλές σημείο όπου και έγιναν οι πρώτες απαιτούμενες εξετάσεις σύμφωνα με τις οποίες το άτυχο ζώο είχε εξαρθρώσει και τα δύο πίσω άκρα στο ύψος των γονάτων.

Ευχή όλων μας είναι το άτυχο ζώο να αναρρώσει και να επιστρέψει πάλι στο φυσικό του περιβάλλον.

greveniotis.gr
το είδαμε στο vatolakkiotis.blogspot.gr

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.