Τα «Ηπειρώτικα» αλλάζουν μέρα με τη μέρα – Βίντεο



Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων στα «Ηπειρώτικα», ενός έργου που αναμένεται να αναμορφώσει την εν λόγω περιοχή, και υλοποιείται στο πλαίσιο του συνόλου των αστικών παρεμβάσεων που πραγματοποιεί ο δήμος Κοζάνης.

Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, χώρους πρασίνου, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, κυβόλιθων, αλλά και υπογείωση των καλωδίων της ΔΕΗ. Έχει τσιμεντωστρωθεί το 30% των δρόμων όπου πρόκειται να τοποθετηθούν κυβόλιθοι ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιηθεί υπογείωση των δικτύων της ΔΕΗ, καθώς επίσης έχουν αντικατασταθεί τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης όπου χρειάζεται

Τον χώρο εκτέλεσης των εργασιών επισκέφτηκαν ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βαγγέλης Καραπάτσιος, συνοδευόμενοι από τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου.

Ο κ. Μαλούτας επεσήμανε πως «με τις επεμβάσεις στο έδαφος και την υπογείωση των καλωδίων της ΔΕΗ, θα αναβαθμίσουν αισθητικά την περιοχή, ενώ σε συνδυασμό με το αλσύλλιο των Αγίων Σαράντα δημιουργούν ένα σύνολο μοναδικό για την  περιοχή». Ο κ. Καραπάτσιος με τη σειρά του ανέφερε πως «τα Ηπειρώτικα αλλάζουν. Οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα, ενώ στα δύο χρόνια που απομένουν για την υλοποίηση του θα αλλάξει τελείως την όψη των Ηπειρώτικων. Θα παραδοθεί στους κατοίκους ένας οικισμός που δεν θα έχει καμιά σχέση με το παρελθόν ».

Ο αρχικός  προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.220.000,00 ευρώ, ενώ  περιλαμβάνει επίσης εργασίες υπογείωσης των δικτύων της ΔΕΗ στην περιοχή παρέμβασης, προϋπολογισμού 553.500,00 ευρώ.  Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 περίπου χρόνια. Είναι ενταγμένο στο Π.Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς Πόρους.

Δείτε το βίντεο:

 

Με ταχείς ρυθμούς οι αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων στα «Ηπειρώτικα» from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.