Γιορτή Αυγού από τις εθελόντριες του Χαμόγελου του Παιδιού και Λαζαρίνες της Καστανιάς στα ΣέρβιαΜία πολύ όμορφη γιορτή με πολύ χρώμα, χαμόγελο και αντίστοιχα μηνύματα αλληλεγγύης διοργάνωσε στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων η Ομάδα Εθελοντριών από το  «Χαμόγελο του Παιδιού» με την υποστήριξη του τμήματος Β. Βρεφ/μίας ΕΠΑΛ Σερβίων και του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

Η Γιορτή του Αυγού έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες παιδιά να ΄΄στολίσουν΄΄ το δικό τους αυγό, να παίξουν και να δημιουργήσουν πασχαλινές κατασκευές ενώ αντίστοιχα οι μεγαλύτεροι είχαν τη δυνατότητα με την αγορά πασχαλινών δημιουργιών να στηρίξουν το ΄΄Χαμόγελο του Παιδιού΄΄.

Το δικό τους χρώμα στην εκδήλωση έδωσαν και οι Λαζαρίνες της Καστανιάς που τραγούδησαν και παρουσίασαν το έθιμο του χορού του ταψιού. Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος εξήρε την Ομάδα Εθελοντριών για την πρωτοβουλία των μελών της ενώ αναφέρθηκε και στο πατροπαράδοτο έθιμο του χορού του ταψιού που αναβιώνουν κάθε χρόνο οι Λαζαρίνες της Καστανιάς τονίζοντας την μοναδικότητα του αλλά και την σημειολογία του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.