Υπογράφηκε η σύμβαση για την εσωτερική οδοποιία του νέου οικισμού Κλείτου – Βίντεο



Υπογραφή της σύμβασης για το έργο  με τίτλο «Εσωτερική οδοποιία νέου οικισμού Κλείτου β φάση» συνολικού προϋπολογισμού 7.928.000,00 €, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013,  μεταξύ του Δήμου Κοζάνης, που εκπροσώπησε ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, και της εργοληπτικής επιχείρησης «ΚΟΚΚΙΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε», που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου, μετά από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.  Το έργο, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη », αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Οι εργασίες που προβλέπονται από την σύμβαση είναι η κατασκευή κρασπεδόρειθρων μήκους 25km και η τσιμεντόστρωση των αντίστοιχων πεζοδρομίων, η κατασκευή 445 φρεατίων υδροσυλλογής ομβρίων υδάτων και η σύνδεση τους με το υφιστάμενο δίκτυο ομβρίων, καθώς και η κατασκευή εξωτερικού αγωγού ομβρίων .

Οι δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν  έχουν συνολικό ωφέλιμο μήκος της τάξης των 10,7 χλμ με συνολική επιφάνεια καταστρώματος τα 170 στρεμ.

Οι πεζόδρομοι στους οποίους θα γίνει τσιμεντόστρωση με σκυρόδεμα C 12/15  έχουν συνολικό ωφέλιμο μήκος της τάξης των 7 χλμ με συνολική επιφάνεια καταστρώματος τα 115 στρεμ.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε πως «με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, του συμπληρωματικού έργου των πλακοστρώσεων των πεζοδρόμων, που έργο που επίσης έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, καθώς και του έργου υπογείωσης των δικτύων του ΟΤΕ που θα χρηματοδοτηθεί από την ΔΕΗ Α.Ε., ο οικισμός του Κλείτου θα καταστεί ένας σύγχρονος, πλήρως λειτουργικός οικισμός, ιδιαίτερα ελκυστικός για κατοίκηση».

Δείτε την δήλωση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλη Καραπάτσιου:

 

130425_Σύμβαση εσωτερικής οδοποιίας νέου οικισμού Κλείτου from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.