Υποβολή αιτήσεων για δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους για το 2013Σύμφωνα με τη νέα Κ.Υ.Α. με αριθμ. απόφ. 279/23460 (ΦΕΚ Β΄ 414/22-2-2013) αλλά και το υπ΄ αριθμ. 1528/11-3-2013 έγγραφο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κοζάνης, ο Δήμος Εορδαίας ως φορέας εκπροσώπησης, προκειμένου να υποβάλλει αίτηση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας για τη Δωρεάν Διανομή Τροφίμων, οργανώνει την καταγραφή των δικαιούχων.

Κατά το χρονικό διάστημα από 17 Απρίλιου έως 31 Μαΐου του 2013 οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Δικαιούχοι – άπορα άτομα, σύμφωνα με το παραπάνω ΦΕΚ θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα:

1. Ατομικό εισόδημα έως και 7200 ευρώ.
2. Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών / ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος)  έως και 10700 ευρώ.
3. Για οικογένεια με τρία μέλη (αιτών/ ούσα και ο/η σύζυγος με  ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ ούσα και δύο προστατευόμενα μέλη) έως και 11520 ευρώ.
4. Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος με δύο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη) έως και 14400 ευρώ.
5. Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος με τρία  προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη) έως και 17280 ευρώ.
6. Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2880 ευρώ.
7. Στην περίπτωση απόρου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3600 ευρώ. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν  αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

Με τον όρο προστατευόμενα άτομα νοούνται τα τέκνα που δηλώνονται στην φορολογική δήλωση.
Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.
Από τον υπολογισμό του ως άνω εισοδήματος εξαιρείται η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για κάθε άτομο ή οικογένεια, όπως αυτή ορίζεται εκάστοτε στη φορολογική νομοθεσία.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής (χορηγείται από το Δήμο – Τοπικές Κοινότητες)
Φωτοτυπία Αποδεικτικού Στοιχείου Ταυτότητας (επικυρωμένο αντίγραφο)
Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, ΜΟΝΟ σε περίπτωση που η φορολογική δήλωση υποβάλλεται σε άλλη Δ.Ο.Υ. εκτός της Δ.Ο.Υ.  Πτολεμαΐδας.
Φωτοτυπία εκκαθαριστικού της εφορίας οικονομικού έτους 2012
Απόφαση κρατικού φορέα με την οποία βεβαιώνεται το νόσημα του αιτούντος
Άδεια διαμονής σε ισχύ, ΜΟΝΟ για αλλοδαπούς Τρίτων Χωρών

ΠΡΟΣΟΧΗ
Οι αιτήσεις θα πρωτοκολλούνται οπωσδήποτε από τις τοπικές κοινότητες και θα αποστέλλονται στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου (πρώην στρατόπεδο Κ. Φούφα) από 1η Μαΐου – 31η Μαΐου 2013.
Οι αιτήσεις της Δ.Κ. Πτολεμαΐδας  θα υποβάλλονται στην γραμματεία που βρίσκεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο.
Πέραν της προθεσμίας 31-3-2013 δεν θα γίνονται αιτήσεις δεκτές.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ή ΑΤΟΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ & ΥΠΗΚΟΟΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΣΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΑΝΑΠΗΡΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ).
ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ.
ΟΤΑΝ Ο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟ Δ.Ο.Υ.
ΟΣΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ.
ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΜΠΙΓΓΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.