Φοιτητές του ΤΕΙ ομορφαίνουν τους χώρους του Ιδρύματος

Οι σύλλογοι φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης αποφασίσαμε να δώσουμε λίγο χρώμα στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο του Τμήματος μας.

Ανασκουμπωθήκαμε, πήραμε τσαπιά και σκαλιστήρια, πινέλα και μπογιές, λουλούδια και λάστιχα αυτομάτου ποτίσματος, σακούλες για σκουπίδια και πατήσαμε ..γκάζι. Όλο το Σάββατο καθαρίζαμε, βάφαμε και περιποιούμασταν τους χώρους πρασίνου. Παρέα με μουσικούλα, λίγο τσίπουρο (με ή χωρίς ..γλυκάνισο) και το σχετικό μεζέ.

Παράλληλα κουβεντιάσαμε για την αξία τέτοιων πρωτοβουλιών και ανεξάρτητα από χρώματα και κόμματα συμφωνήσαμε εύκολα στο ότι οι εθελοντικές δράσεις, ειδικά σε αυτή την περίοδο κρίσης βοηθούν την κοινωνία, αλλά βοηθούν πρωτίστως τους εαυτούς μας. Οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε καλοί μόνο στις καταγγελίες και τα συνθήματα, αλλά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά με τις δράσεις, τις γνώσεις και την όρεξή που έχουμε για να κτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Κακά τα ψέματα, τέτοιες πρωτοβουλίες μας βγάζουν από το καβούκι μας. Συνήθως ασχολούμαστε με το σπιτάκι μας, την αυλή μας, τον ιδιωτικό μας χώρο και αδιαφορούμε για τους δημόσιους ή κοινόχρηστους. Κι όμως ο δημόσιος χώρος είναι η προέκταση του ιδιωτικού, είναι το ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ. Δεν μπορεί να τον βρωμίζουμε και να τον καταστρέφουμε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια και ολόψυχα τα παιδιά από το αυτόδιαχειριζόμενο στέκι του ΤΕΙ. Χωρίς αυτούς ακόμη θα σκάβαμε! Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του ΤΕΙ που μας παρείχε υλικά και εργαλεία.

Το ερχόμενο Σάββατο έπεται συνέχεια. Όσοι πιστοί, προσέλθετε!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.