Μια κρητική οικογενειακή μουσική ιστορία…Nτοκιμαντέρ με τίτλο «Μια Οικογενειακή Υπόθεση» που εστιάζεται στην μουσική παράδοση τριών γενεών της οικογένειας Ξυλούρη, την οποία κρατούν ζωντανή, ο Ψαραντώνης, ο γιος του Γιώργος Ξυλούρης ή, ευρύτερα γνωστός ως Ψαρογιώργης και τα παιδιά του Νίκος, Αντώνης και Απολλωνία, ετοιμάζει η σκηνοθέτης Αγγελική Αριστομενοπούλου στην Αυστραλία. Η οικογένεια Ξυλούρη έχει πολλούς στενούς δεσμούς με την Αυστραλία.

Η κάμερα κατέγραψε και μία από τις πλέον μοναδικές στιγμές της οικογένειας όταν και οι τρεις γενιές των Ξυλούρηδων ανέβηκαν επί σκηνής για μία σειρά παραστάσεων στο πλαίσιο των Φεστιβάλ Golden Plains, Womadelaide, Sydney και Castlemaine. Πρωταγωνιστές του είναι τα μέλη της θρυλικής για την κρητική μουσική παράδοση οικογένειας, τα οποία αποτελούνται από το πατριάρχη της, τον 72χρονο Ψαραντώνη, δηλαδή τον Αντώνη Ξυλούρη, ο οποίος είναι αδελφός του Νίκου που με τα τραγούδια του έγινε σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα.

Ο ιδιαίτερος καλλιτέχνης έφυγε από τα Ανώγεια στα σαράντα του χρόνια, ενώ με το πολύ προσωπικό ύφος που είχε η κρητική του μουσική κατάφερε να αποκτήσει σταδιακά φανατικούς θαυμαστές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει στο Ηράκλειο και δίνει συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Συμμετοχή έχει φυσικά και ο πρωτότοκος γιος του, ο Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), καθώς και η Αυστραλέζα σύζυγός του. Το ντοκιμαντέρ, υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτό στην επίσημη ιστοσελίδα του Μία οικογενειακή ιστορία – ιστοσελίδα και να το ενισχύσετε μέσω Kickstarter.

Το είδαμε στο ellines.com

 

A FAMILY AFFAIR trailer SD V3 from Anemon on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.