Δενδροφύτευση του Κυνηγετικού Συλλόγου και της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κοζάνης



Το Τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικής   Διαχείρισης του Δήμου Κοζάνης πραγματοποίησε δενδροφύτευση σε συνεργασία  με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κοζάνης  και τους μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κοζάνης,   την Πέμπτη 4 Απριλίου   2013, στο τμήμα του δημοτικού δρόμου από την διασταύρωση της ΖΕΠ μέχρι τον Άργιλο.  

Στη μια πλευρά του δρόμου είχαν διαμορφωθεί οι λάκκοι φύτευσης, είχαν τοποθετηθεί τα φυτά, οι πάσσαλοι υποστύλωσης και τα απαραίτητα εργαλεία φύτευσης από το προσωπικό του Τμήματος Πρασίνου, και στη συνέχεια οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς της σχολής ΟΑΕΔ φύτεψαν 110 δένδρα από τα παρακάτω είδη: Κερλετόρια, Φράξο, Γλυκιά, Πέυκο και σφενδάμι. Έγινε υποστύλωση των φυτών και τοποθετήθηκε πλέγμα προστασίας στα νέα δενδρύλλια. Ακολούθησε πότισμα των φυτών με βυτίο από συνεργείο του Δήμου.

Ιδιαίτερη η προσφορά του Κυνηγετικού Συλλόγου, που με μέλη του και τη Θηροφυλακή, συνέβαλλε στην ολοκλήρωση της δενδροφύτευσης που είχε ξεκινήσει στις 21 Μαρτίου, στο συγκεκριμένο δρόμο. Επισημαίνεται ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος ανέλαβε πρωτοβουλία συντήρησης της συγκεκριμένης δράσης στη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε με το προγραμματισμένο πότισμα και τον καθαρισμό των φυτών να υπάρξει απόλυτο ποσοστό επιτυχίας φύτευσης και να δημιουργηθεί μια όμορφη δενδροστοιχία περιαστικά της πόλης, σε ένα δρόμο με πολλές χρήσεις(πεζοπορία, ποδηλασία κλπ.).

Στα πλαίσια της βιώσιμης διαχείρισης του αστικού πρασίνου, το Τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Κοζάνης, με το εξειδικευμένο προσωπικό του, επιλέγει δράσεις που θα έχουν σίγουρο αποτέλεσμα. Σχεδιάζει, προγραμματίζει και οργανώνει εκδηλώσεις με συνειδητοποιημένους εθελοντές, ώστε να υπάρχει συνέχεια και ολοκλήρωση κάθε επέμβασης. Kύρια μέριμνα του Τμήματος είναι η ορθολογική ανάπτυξη και συντήρηση των χώρων Πρασίνου του Δήμου μας με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.