Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ Κοζάνης για την εργατική Πρωτομαγιά και τη μεταφορά της



Αυτοαπασχολούμενε

Η λύσσα των μεγαλεμπόρων (πολυκαταστήματα, supermarkets κτλ.) για περισσότερα κέρδη οδήγησαν την τρικομματική κυβέρνηση σε μεταφορά της  πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη ήμερα του Πάσχα. Η ηγεσία της  ΕΣΕΕ, εκφραστής των συμφερόντων των μεγαλεμπόρων, ανηγυρίζει.  Ξαφνικά την Μ.Τετάρτη τα άδεια μαγαζιά μας θα γεμίσουν, ο λαός θα βρει χρήματα για να κάνει τις αγορές τους.

Δεν είναι μόνο ψεύτες, δεν αποπροσανατολίζουν μόνο. Είναι εχθροί των μικρών εμπόρων. Είναι εχθροί του λαϊκού κινήματος, είναι απέναντι σε όποιον αγωνίζεται. Τσάκισμα του λαού, τσάκισμα των μικρών ΕΒΕ, τσάκισμα τους λαϊκού κινήματος.

Θέλουν να νοθεύσουν στη συνείδηση του λαού το μήνυμα και την σημασία της πρωτομαγιάς. Θέλουν να σβήσουν απ’ τη μνήμη του λαού τους Αγώνες χιλιάδων εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση, τους 200 εκτελεσμένους από τους ΝΑΖΙ στην Καισαριανή και τους νεκρούς της Θεσσαλονίκης του ‘36.

Θέλουν ο λαός να γιορτάσει την «ημέρα των λουλουδιών» την ίδια ώρα που σύμφωνα με δικά τους στοιχεία:

Στρατιές ανέργων δημιουργούνται (αυτή την στιγμή 1.500.000).
100.000 συνάδελφοι μας έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και ακόμα 130.000 είναι έτοιμοι να κλείσουν.
Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και οι οικογένειές τους δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω αδυναμίας πληρωμής του ΟΑΕΕ.
 
Η 1η ΜΑΗ είναι ημέρα απεργίας. Ημέρα που οι αυτοαπασχολούμενοι μικροί έμποροι μαζί με τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, την νεολαία συμμετέχουν στην απεργία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΙΣ 10:30

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕ ΚΟΖΑΝΗΣ  

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.