Ημερίδα για τον αυτισμό από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αυτισμό Ν. Κοζάνης



Ημερίδα, με  θέμα τον  «αυτισμό» και τις «δράσεις του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αυτισμό», διοργάνωσε ο σύλλογος Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αυτισμό Ν. Κοζάνης, την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας για την Ενημέρωση και την Ευαισθητοποίηση για τον Αυτισμό, στον χώρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, συνεχάρη τον σύλλογο για την λειτουργία του ΚΔΑΠ που δημιούργησε και την συμβολή του στην μελετητική ωρίμανση και ένταξη στο ΕΣΠΑ του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αυτισμό στον Άργιλο.

Ο κ. Μαλούτας ανέδειξε, το μείζον ζήτημα και για τις 2 πλευρές, του τρόπου λειτουργίας του κέντρου μετά από 2 περίπου χρόνια,  δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας, των οικονομικών της αυτοδιοίκησης αλλά και των αυστηρών περιορισμών στις προσλήψεις προσωπικού.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Κοζάνης, «Είναι ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση μας στα χέρια μας. Την ανάπτυξη, την απασχόληση, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές υπηρεσίες. Δεν υπάρχουν σωτήρες, ούτε από μηχανής θεοί.  Οι κοινωνικές επιχειρήσεις, η κοινωνική οικονομία, σχήματα πολυσυμμετοχικά με ισότιμη αντιπροσώπευση, προνομιακή συνεργασία με ΟΤΑ-Δημόσιο στη χώρα μας, τομείς με ελάχιστη η μηδενική δραστηριότητα, μπορούν να αποτελέσουν την εναλλακτική  απάντηση σήμερα».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.