Κ.Κ.Ε. Κ.Ο. Κοζάνης: Ο Δήμος Κοζάνης φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες των ανθρώπων του μόχθου

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης αυξάνονται σταδιακά, τα επόμενα χρόνια, τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ που αφορούν τις δημοτικές ενότητες Αιανής, Ελίμειας, Ελλησπόντου και Δημητρίου Υψηλάντη. Την απόφαση στήριξαν η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Μαλούτα (ΠΑΣΟΚ) αλλά και ο κ. Ιωαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγοι). Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ καταψήφισαν τις αυξήσεις.

Ο Δήμος Κοζάνης υπήρξε για μία ακόμα φορά συνεπής, ευθυγραμμισμένος με την κυβερνητική πολιτική στην στήριξη αντιλαϊκών μέτρων, έχει τη δική του ξεχωριστή συμβολή στο να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα τις συνέπειες της κρίσης. Αλλά δεν ταυτίζεται με την κυβέρνηση μόνο στις πολιτικές επιλογές. Ταυτίζεται και στον τρόπο που τις πλασάρει. Oπως οι κυβερνήσεις εμφανίζονται κάθε φορά λίγο πολύ ως σωτήρες γιατί καταφέρνουν να υλοποιηθεί το λιγότερο επαχθές σενάριο, έτσι και ο Δήμος Κοζάνης επιχειρεί με την κατάπτυστη απόφαση να φανεί ως υπερασπιστής της ισότητας και ισονομίας. Επιχειρεί να αποκαταστήσει την ισότητα εξισώνοντας τα τιμολόγια των χωριών με τα τιμολόγια της πόλης. Και όλα αυτά γίνονται περισσότερο εξοργιστικά την στιγμή που η ΔΕΥΑΚ είναι μία κερδοφόρα επιχείρηση. Στο όνομα της ισότητας και της ισονομίας οι κάτοικοι των χωριών «θα πουν το νερό νεράκι», όπως άλλωστε και οι κάτοικοι της πόλης.

Ας αξιολογήσει ο καθένας και τον ρόλο της κίνησης «Τόπος να ζεις» και του κ. Ιωαννίδη που στήριξε την επαίσχυντη απόφαση με την ίδια επιχειρηματολογία που την προώθησε η πλειοψηφία, όπως έπραξε και σε πολλές παρόμοιες αποφάσεις την προηγούμενη περίοδο. Είναι η παράταξη που ισχυρίζεται πως το νερό πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και που ψηφίζει να μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Ας μην ξεγελαστεί κανένας με την καταψήφιση από την κ. Νανοπούλου και την παράταξή της (ΝΔ). Aλλωστε δεν ζήτησαν τίποτα παραπάνω από το να μετατεθεί λίγο αργότερα η λήψη της απόφασης, με την λογική και την ουσία της οποίας συμφωνεί.

Κάθε άνθρωπος του μόχθου δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων. Eχει να αντιμετωπίσει και τις τοπικές αρχές που εφαρμόζουν με συνέπεια αυτή την πολιτική σε τοπικό επίπεδο.

Διέξοδος είναι η οργάνωση στα σωματεία, στους συλλόγους, στις Λαϊκές Επιτροπές μέσα από τα οποία θα απαντάται ενιαία η επίθεση τόσο από τις κεντρικές όσο και από τις τοπικές αρχές. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ θα είναι μπροστά στους αγώνες για την απόκρουση των μέτρων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Κοζάνη, 16/04/2013

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.