Το σωματείο Υδραυλικών Ν. Κοζάνης σε σύσκεψη εργασίας του ΟΑΕΔ



Την Δευτέρα 15/04/2013 μέλη της διοίκησης του σωματείου Υδραυλικών Ν. Κοζάνης παρέστησαν σε σύσκεψη εργασίας ευρύτερων φορέων μετά από επιστολή και πρόσκληση που παραλάβαμε από την διεύθυνση της ΕΠΑ.Σ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Κοζάνης του ΟΑΕΔ στις εγκαταστάσεις της σχολής που εδρεύει στα Πετρανά Κοζάνης. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Π.Ε. Κοζάνης κ. Κώστας Κυριακίδης  με θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό λειτουργίας ειδικοτήτων σχολικού έτους 2013 – 2014.
    
Ακολουθεί η απάντηση του συνδέσμου μας σε σχετική επιστολή της διεύθυνσης της σχολής καθώς και  η κατάθεση απόψεων και προτάσεών μας για το παραπάνω θέμα :  

Εκπροσωπώντας τον κλάδο των υδραυλικών σε τοπικό επίπεδο είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε υπόψη την εικόνα της αγοράς εργασίας στα τεχνικά επαγγέλματα όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα και βάση αυτής να καταθέσουμε  την άποψη και θέση μας σχετικά με την συνέχιση ή όχι της λειτουργίας του τμήματος της σχολής των τεχνιτών θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, η τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει να συνδυάζεται με την σωστή σχέση θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Γεγονός που προϋποθέτει την ύπαρξη υγιών επιχειρήσεων οι οποίες μπορούν να συμβάλουν και να βοηθήσουν από την πλευρά τους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δυστυχώς όμως, η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα με την ύφεση που επικρατεί, με τα μέτρα που λαμβάνονται και την κατάρρευση του κατασκευαστικού τομέα, οι επιχειρήσεις του κλάδου μας αδυνατούν να αντεπεξέρθουν πλέον στις υποχρεώσεις τους. Αυτό έχει ως συνέπεια ο κλάδος μας ολοένα να συρρικνώνεται, να μειώνεται ο αριθμός των μελών μας και το σύνολο των συναδέλφων μας να αδυνατεί να προβεί σε κάποια πρόσληψη υπαλλήλου – με οποιαδήποτε σχέση εργασίας – διότι ένα συντριπτικό ποσοστό συναδέλφων είναι πλέον αυτοαπασχολούμενοι και μάλιστα σε καθεστώς μερικής απασχόλησης               ( εργάζονται ελάχιστες ημέρες κάθε μήνα ).

Κατόπιν τούτου και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω είμαστε υποχρεωμένοι να προτείνουμε προς εσάς να εισηγηθείτε την παύση της λειτουργίας του τμήματος των ¨Τεχνικών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων¨ διότι δεν ωφελεί αφενός τους τελειόφοιτους των σχολών και αφετέρου τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις η δημιουργία υπέρογκου αριθμού μελλοντικών πτυχιούχων συναδέλφων οι οποίοι θα είναι αδύνατον να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας.

Δυστυχώς για εμάς όμως, έχοντας μάλιστα και συναδέλφους οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από τις τεχνικές αυτές σχολές, είμαστε αναγκασμένοι να βλέπουμε με ρεαλισμό την πραγματικότητα χωρίς να εθελοτυφλούμε και να ωραιοποιούμε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ και είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω ανάλυση που αφορά την πρότασή μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο                                                      Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ              ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΖΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.