Μεγάλη συμμετοχή στη δράση LET’S DO IT GREECE στο Μικρόβαλτο!Οι Μικροβαλτινοί ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα για την εθελοντική δράση LET’S DO IT GREECE την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και καθάρισαν δεξιά και αριστερά του δρόμου από την είσοδο του π. δήμου Καμβουνίων -της Κατερίν(α)ς το Λάκκο- μέχρι την είσοδο του Μικροβάλτου, διαδρομής 5 χλμ.

Πέρα από το συμβολισμό της προσπάθειας αυτής, έγινε και ουσιαστικό έργο αφού καθαρίστηκε ο χώρος -μάλλον για πρώτη φορά- από χιλιάδες (!) πλαστικά μπουκάλια, κατάσταση που απορρέει βέβαια από την έλλειψη πολιτισμού και παιδείας -ημών- των διερχομένων και αντανακλά αρνητικά στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιβάλλον της περιοχής. Και ασφαλώς κέρδος ήταν και  η παρουσία των μικρών παιδιών που με ενθουσιασμό συμμετείχαν στην όλη διαδικασία και έδειξαν να κατανοούν το μήνυμα της δράσης, ώστε να το εμπεδώσουν συνειδητά σαν στάση ζωής για τη συνέχεια…

Άλλη μια θλιβερή διαπίστωση από την εξόρμηση αυτή ήταν το γεγονός ότι 3-4 παρακείμενες του δρόμου ρεματιές στη διαδρομή αυτή, έχουν μεταβληθεί σε χωματερές κάθε είδους (!) άχρηστων υλικών, δημιουργώντας μια εικόνα απαράδεκτη, που “προσβάλλει” και εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον. Μια εικόνα που πρέπει να εξεταστεί και να διορθωθεί άμεσα με παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Η εθελοντική αυτή δράση διοργανώθηκε από τους συλλόγους του Μικροβάλτου (τοπικός ΕΛΠΙΣ, αθλητικός ΑΙΑΣ Μικροβάλτου και Μικροβαλτινών Κοζάνης) και υποστηρίχτηκε από το δήμο Σερβίων – Βελβεντού.

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.