Η 4η φάση της Κοινωνικής Δράσης Δήμου Εορδαίας



Η 4η φάση της Κοινωνικής Δράσης του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ του Δήμου Εορδαίας  αφορά τη δωρεά βλαστοκυττάρων και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και το τμήμα  Μαιευτικής, το Σύλλογο Αιμοδοτών Δυτικής Μακεδονίας και  το Τμήμα Αιμοδοσίας  του  Μποδοσάκειου Νοσοκομείου. Θα  πραγματοποιεί εκδήλωση-ενημέρωση στους φοιτητές και της φοιτήτριες της Μαιευτικής, για τη σπουδαιότητα της  δωρεά βλαστοκυττάρων στο χώρο του ΤΕΙ στην Πτολεμαΐδα, την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 11:00π.μ.

Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη της επιστήμης στο θέμα των βλαστικών κυττάρων και την δυνατότητα χρήσης τους είναι ραγδαία και αφορά την θεραπεία σοβαρών ασθενειών, όπως ασθένειες του αίματος, του ανοσοποιητικού συστήματος και ορισμένων μορφών καρκίνου. Η φύλαξη των βλαστικών κυττάρων του νεογέννητου μωρού, που γίνεται ακριβώς μετά τον τοκετό, μέσω μίας απολύτως ασφαλούς, απλής και ανώδυνης διαδικασίας, αποτελεί παρακαταθήκη και πολύτιμο δώρο υγείας.

Η  πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Κρυσταλλίδου Θεοπίστη  ανέφερε: «Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της Δωρεάς βλαστοκυττάρων και πιστεύοντας πως η γνώση της διαδικασίας και η ενημέρωση είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν ευρέως γνωστές, σκεφτήκαμε να εντάξουμε στην κοινωνική δράση του νομικού μας προσώπου αυτήν την εκδήλωση .Έχοντας στην πόλη μας ένα ζωντανό ακαδημαϊκό πύρινα και πιστεύοντας πως οι φοιτητές και φοιτήτριες της Μαιευτικής, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές και κοινωνούς της ενημέρωσης και της προώθησης της ιδέας της   δωρεάς βλαστοκυττάρων, σχεδιάσαμε και πραγματοποιούμε αυτή την εκδήλωση.»

Κλείνοντας η κ. Κρυσταλλίδου ευχαρίστησε τον προϊστάμενο  του τμήματος Μαιευτικής  κ. Σεραφείμ Σαββίδη, την μαία-καθηγήτρια  Βασιλική  Σολαχίδου καθώς επίσης τον κύριο Θεόδωρο Τσαουσίδη, την κυρία Παναγιώτα Μπαλτά και την κυρία Γιαννοπούλου Εύη για την άψογη συνεργασία στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.