Σεμινάριο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού στην Κοζάνη



Τα φροντιστήρια Πουκαμισάς της Κοζάνης διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο: «Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα» την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 (ώρα 17:00) στον χώρο του φροντιστηρίου μας Σαρανταπόρου 12(2ος όροφος).

Σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας και ανέχειας η δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια επιδεικνύει μια σταθερή προσήλωση στις αξίες των σπουδών και της παιδείας. Ποιες είναι όμως εκείνες οι ποιοτικές και ανταποδοτικές σπουδές που οδηγούν σε δυναμικά και ανερχόμενα επαγγέλματα; Με ποια κριτήρια ένας μαθητής της Α’ και της Β’ Λυκείου θα πρέπει να επιλέξει κατεύθυνση, μαθήματα και επιστημονικά πεδία; Πόσο σημαντική είναι η διερεύνηση της προσωπικότητας και των επαγγελματικών ενδιαφερόντων των νέων μας σήμερα;

Τα φροντιστήριά μας αλλά και ο φροντιστηριακός χώρος στο σύνολό του συμβουλεύει και προσανατολίζει όλους τους μαθητές της Λυκειακής βαθμίδας στο σύνθετο τοπίο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα τμήματα του φετινού μηχανογραφικού παρά τις συγχωνεύσεις του σχεδίου « Αθηνά» είναι πάνω από 400 και τα συνηθισμένα επαγγέλματα του σύγχρονου κόσμου υπερβαίνουν αισίως τα 2.000. Στα ερωτήματα αυτά θα προσπαθήσει να απαντήσει η ημερίδα «Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα» με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων και διακεκριμένων επαγγελματιών.

Οι νέοι μας σήμερα οφείλουν να γνωρίζουν κάθε πτυχή του παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος της εργασίας, στο οποίο η πολυεπίπεδη και ουσιαστική γνώση αποτελεί το μόνο διαβατήριο επαγγελματικής αποκατάστασης. Η ελληνική κοινωνία εθισμένη εδώ και δεκαετίες στην επαγγελματική αποκατάσταση μέσω του διορισμού στο δημόσιο καλείται τώρα με σκληρό και βίαιο τρόπο να αναπροσανατολιστεί προς τη δημιουργία, την καινοτομία και την υγιή επιχειρηματικότητα. Η επαγγελματική διαδρομή της γενιάς που έρχεται στο προσκήνιο θα είναι η επιμηκέστερη όλων των εποχών και το επάγγελμα που θα ασκήσει κάθε σημερινός έφηβος θα πρέπει να είναι συμβατό με την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά του.   

Η είσοδος στο σεμινάριό μας της Παρασκευής 12 Απριλίου 2013 είναι ελεύθερη για όλους τους μαθητές και του γονείς τους.

Αυτονόητη θα είναι και η συνδρομή μας σε κάθε τι που σχετίζεται με τις αγωνίες των εφήβων μαθητών μας αναφορικά με τις πτυχές του εξεταστικού συστήματος και στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Λεονταρίδης Χαράλαμπος
Μαργαρίτη Ιωάννα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.