Κοζάνη: Αδιόρθωτοι οδηγοί συνεχίζουν να πετούν σκουπίδια στην Εγνατία

Για μετατροπή των διοδίων του Πολυμύλου σε σκουπιδότοπο κάνουν λόγο πολίτες, που διέρχονται καθημερινά από την περιοχή.

Ασυνείδητοι οδηγοί, μικρών και μεγάλων οχημάτων που σταθμεύουν για διάλλειμα λίγο πριν τα διόδια πετούν τα σκουπίδια στην άκρη του δρόμου με αποτέλεσμα την δημιουργία άσχημης εικόνας. Από την πλευρά της η ΕΓΝΑΤΙΑ οδός υποστηρίζει οτι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκομιδή των σκουπιδιών με τρία συνεργεία καθημερινά, πλην όμως ακόμη και οι παραινέσεις δεν επαρκούν καθώς οι οδηγοί συνεχίζουν την ρίψη των απορριμμάτων τους.

Μάλιστα τον Ιανουάριο φέτος σε ανακοίνωση της η εταιρεία τονίζει ότι κατά τη χρονική περίοδο 2010-2012 έχουν συλλεχθεί πάνω από 120 τόνοι απορριμμάτων από τα ερείσματα και τα πρανή των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και από τους Χώρους Στάθμευσης και Αναψυχής, με κόστος που ξεπερνά ετησίως τις 550.000 ευρώ. Επισημαίνει επίσης ότι αποτελεί καθήκον όλων των πολιτών, να σέβονται και να εκτιμούν τα σημαντικό αυτό έργο του αυτοκινητοδρόμου, να αντιλαμβάνονται συνεχώς ότι η σήμανση, ο ηλεκτροφωτισμός και η καθαριότητα των οδών είναι στοιχεία απολύτως απαραίτητα για την ασφάλεια των χρηστών και ότι, τελικά, η άσχημη εικόνα των δρόμων αποτελεί προσβολή της χώρας, ιδιαίτερα προς τους ξένους οδηγούς και επισκέπτες.

Η έλλειψη πάντως σταθμού εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών είναι εμφανής, η ύπαρξη του οποίου θα μπορούσε να λύσει σημαντικά το πρόβλημα, πλην όμως η διαδικασία της ανέγερσης τους έχει παγώσει.

ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.