ΣΥΡΙΖΑ: Το εμπόριο γούνας προσοδοφόρα δραστηριότητα, ανάσα για την οικονομία του κάθε νομού, όπου η ανεργία καλπάζει

Tην Κυριακή 31 Μαρτίου δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Αυγή» άρθρο του  μέλους της Γραμματείας του τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος Θ. Δημη-τρακόπουλου για τη γούνα.  Ο Θ. Δημητρακόπουλος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο την δική του άποψη, και της μικρής  ομάδας του, για τα δικαιώματα των ζώων και δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τον ΣΥΡΙΖΑ, πόσο δε μάλλον τις Ν/Ε. Καστοριάς και Κοζάνης.

Οι Ν/Ε δηλώνουν ξεκάθαρα και απερίφραστα ότι η άποψη Θ. Δημητρακόπουλου και των ομοϊδεατών του γίνεται μεν σεβαστή ως δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνει αποδεκτή ως θέση του κόμματος για τη «Γούνα».  Για το λόγο αυτό και η αντίδρασή μας  ήταν ΑΜΕΣΗ, με επιστολή  στα θεσμικά μας όργανα,  στα πλαίσια της εσωκομματικής μας λειτουργίας.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ. Καστοριάς και Κοζάνης έχουν διαμορφωμένη άποψη και θέση για τον κλάδο της γούνας από την ίδρυση. Στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ  έχουν δώσει μάχες   για τον κλάδο, είτε ως γουνεργάτες είτε ως επιχειρηματίες.  Με ημερίδες αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις και διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς  προωθούμε τα ζητήματα του κλάδου, ώστε αφενός να δώσουμε περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης, αφετέρου να επιλύσουμε κάποιες από τις  χρόνιες παθογένειες.

Ο Βουλευτής Καστοριάς  σ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και η τοπική Ν/Ε στέκονται αρωγοί στους Καστοριανούς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, από οποιοδήποτε πόστο,  αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία που έχει η παραγωγή και το εμπόριο γουναρικών για την τοπική οικονομία. Είναι δεδομένο ότι  η συμμετοχή της γούνας στην τοπική οικονομία ξεπερνά το 50% του ΑΕΠ του Νομού και η διαρκώς αυξανόμενη ελληνική παραγωγή γουνοφόρων ζώων υποκαθιστά πλήρως τις εισαγωγές πρώτων υλών για την παραγωγή γούνινων ενδυμάτων και όλη η αξία των εξαγωγών είναι πλέον καθαρή εγχώρια προστιθέμενη αξία.

Το εμπόριο γούνας όχι μόνο δεν είναι μία παρακμασμένη δραστηριότητα, αλλά τουναντίον, είναι μία προσοδοφόρα δραστηριότητα, ανάσα για την οικονομία του κάθε  νομού, όπου η ανεργία καλπάζει. Η  γούνα αποτελεί κύριο θέμα στη διαμόρφωση του τοπικού και περιφερειακού  πολιτικού προγράμματος τουΣΥΡΙΖΑ.

Η διατύπωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κεντρικά και τοπικά, οφείλει να διαχειριστεί τις προτεραιότητες, επιλύοντας ενδεχόμενες συγκρούσεις (προτεραιοτήτων), προς όφελος της κοινωνίας και με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον.  Άλλωστε  δεν υπάρχει καμία  ανθρωπογενής δραστηριότητα που να  μην επιδρά  στο ευρύτερο οικοσύστημα. Με  αυτές τις  σκέψεις και σεβόμενοι  απολύτως τον κόσμο της Καστοριάς – Σιάτιστας και τις προεκλογικές μας  δεσμεύσεις δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να  αγωνιζόμαστε  για τον κλάδο σε όλα τα επίπεδα.

Ν/Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Καστοριάς Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.