Σύλληψη 29χρονου αλλοδαπού στα Κοίλα από την ΟΠΚΕ για κλοπές και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης



Συνελήφθη χθες το βράδυ στα Κοίλα Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, ένας αλλοδαπός 29 ετών και αναζητούνται δύο συνεργοί του, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, ο 29χρονος μαζί με άλλα δύο άτομα, προσπάθησαν να αφαιρέσουν καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος πυλώνων της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., και μόλις έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο της εταιρείας, τράπηκαν σε φυγή.

Έπειτα από αναζητήσεις, ο 29χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε στα Κοίλα και συνελήφθη, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι αυτός μαζί με άλλα δύο άτομα, που διαφεύγουν προς το παρόν τη σύλληψη, είχαν συστήσει ομάδα (οργάνωση), με διακριτούς ρόλους και χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο δράσης:

τις πρώτες πρωινές ώρες της 03-04-2012, από τον ίδιο χώρο, αφαίρεσαν   καλώδιο μήκους διακοσίων σαράντα (240) μέτρων, αξίας περίπου χιλίων πεντακοσίων (1500) ευρώ και
το χρονικό διάστημα από 01-04-2013 έως 04-04-2013 αποπειράθηκαν άλλες τρεις φορές να αφαιρέσουν καλώδια, στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.
 
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, το οποίο ερευνά τυχόν  συμμετοχή των συγκεκριμένων ατόμων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.