Σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας στη Βέροια η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου



Στην ημερίδα που διοργάνωσε στη Βέροια η γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων με θέμα την ενθάρρυνση και την υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο συμμετείχε με εισήγησή της η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.

Στην ημερίδα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην παρουσίαση της εμπειρίας των δήμων για τις πολιτικές ισότητας απο τη μέχρι τώρα πορεία εφαρμογής του Καλλικράτη.

Στην εισήγησή της η κ. Βρυζίδου αναφέρθηκε στη σημασία της συνάντησης και στην ανάγκη να υπάρξουν κοινές δράσεις, με στόχο την προώθηση και διεκδίκηση θεμάτων που αφορούν στις γυναίκες, ενώ έκανε λόγο για τρόπους, με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η παρουσία των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Όπως τόνισε η δήμαρχος Εορδαίας η νομοθετική διασφάλιση της ισότητας, αλλά και η προώθηση της γυναικείας παρουσίας σε όλους τους χώρους είναι απαραίτητα στοιχεία για να πετύχει το εγχείρημα, με κύριο επιχείρημα πάντα ότι οι γυναίκες θα πρέπει να επιλέγονται μέσα απο συγκεκριμένες διαδικασίες, να είναι άξιες και παραγωγικές.

«Μέλημά μας είναι να δημιουργούνται θέσεις εργασίας για γυναίκες και θα αγωνιστούμε προς αυτή την κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά η κ. Βρυζίδου, δίνοντας έμφαση στο ρόλο της γυναίκας στην εργασία.

Επίσης, έκανε αναφορά στη σημασία της παρουσίας των γυναικών στο χώρο του εθελοντισμού σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και κατέληξε «ζητούμε απο τις γυναίκες να καταθέτουν τις απόψεις τους για ότι οραματίζονται και για ότι μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα, γιατί μόνο η σύνθεση δυνάμεων και απόψεων θα συμβάλλει σε ένα οργανωμένο σχέδιο εξόδου της πατρίδας μας απο την κρίση».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.