Γιατί κλείνουν το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού;



– Το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού είναι το μοναδικό πανελλαδικά που έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία ενός προϊόντος από την έμπνευση έως το τελικό προϊόν.  Κι όμως το κλείνουν.

– Το τμήμα έχει διακριθεί τόσο σε πανελλαδικούς όσο και διεθνείς διαγωνισμούς σχεδιασμού προϊόντων και έχει κατοχυρώσει δεκάδες βιομηχανικά σχέδια και
πατέντες στον ΟΒΙ. Κι όμως το κλείνουν.

– Ενώ παραμένουν τμήματα (σχεδιασμού ρούχων και υποδημάτων, σχεδιασμού επίπλων και προϊόντων ξύλου, διακόσμηση και σχεδιασμός εσωτερικών χώρων) τα οποία είναι υποσύνολα του Βιομηχανικού Σχεδιασμού, το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού που είναι η ομπρέλα όλων κλείνει.

– Ενώ μια σειρά από ιδιωτικά κολέγια προσφέρουν, με αξιοσημείωτη επιτυχία, κύκλους σπουδών σε επιμέρους τομείς του Βιομηχανικού Σχεδιασμού, το τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού κλείνει.

– Ενώ η πλειοψηφία των αποφοίτων βρίσκει δουλειά στο αντικείμενο των σπουδών τους, κλείνουν το τμήμα.

– Όλοι μιλούν για ανάπτυξη, για παραγωγή, για τυποποίηση και προώθηση των προϊόντων και κλείνουν το Βιομηχανικό Σχεδιασμό που είναι το μόνο τμήμα που σχετίζεται άμεσα με το σχεδιασμό προϊόντων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.