Νίκος Γεωργιάδης: Ο σεφ καλλιτέχνης από τη Νεράιδα Σερβίων!



Συμμετέχοντας με την ελληνική αποστολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μαγειρικής της Κωνσταντινούπολης (INTERNATIONAL ISTANBUL GASTRONOMY FESTIVAL), ο σεφ Νίκος Γεωργιάδης -καταγόμενος από τη Νεράιδα Σερβίων και παντρεμένος με την Μικροβαλτινή Κατερίνα Αρ. Τζιούτζιου- κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία “Σκαλιστά Φρούτα”, δημιουργώντας πραγματικά έργα τέχνης που εντυπωσίασαν κριτές και κοινό!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μαγειρικής διοργανώθηκε από τις 7 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2013 στο εκθεσιακό κέντρο Tuyap Exhibition Center της Κωνσταντινούπολης, όπου διαγωνίστηκαν 1200 σεφ από 21 χώρες. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος συμμετείχε με πολυπληθή αντιπροσωπεία 55 μελών της και κατάφερε εν μέσω έντονου ανταγωνισμού να αποσπάσει πέντε (5) μετάλλια. Ασημένιο (αργυρό) με το Νίκο Γεωργιάδη στην κατηγορία “Σκαλιστά Φρούτα”, ασημένιο με το Νίκο Αλμπάνη -παντρεμένος με τη Σιατιστινή Αγνή Κυρατζή- στην κατηγορία “Ψάρι”, ασημένιο με την Μαρία Ιβάνοβα στην κατηγορία “Φρέσκα Ζυμαρικά”, χάλκινο μετάλλιο με τον Δημήτρη Πλουμή στην κατηγορία “Ψάρι” και επίσης χάλκινο με την ομαδική συμμετοχή στην κατηγορία “Team Grand Prix – Άγνωστο Καλάθι Υλικών-“, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την ελληνική γαστρονομία.

Στην εξαιρετική παρουσία του Νίκου Γεωργιάδη, εστίασαν οι ανταποκρίσεις έγκριτων εντύπων που ανέφεραν:

Εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:  “Στις 10 π.μ. ξεκινάει ο τρίτος διαγωνιζόμενος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος θα διαγωνιστεί στο καλλιτεχνικό “σκάλισμα λαχανικών”. Δυο κολοκύθες θα σκαλίσει ο Νίκος, επί δυο ώρες, αληθινά έργα τέχνης. Νομίζω ότι το μετάλλιο το έχει στο τσεπάκι του!”

Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Το θαυμασμό των κριτών κέρδισε και ο σεφ Νίκος Γεωργιάδης που δημιούργησε ένα έργο τέχνης στην κατηγορία «Σκαλιστά Φρούτα» και απέσπασε το αργυρό μετάλλιο”.
 
Η αποστολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» στη διάρκεια της παραμονής της στην Πόλη, επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ευχήθηκε επιτυχίες στις δραστηριότητες της.

Το ασημένιο μετάλλιο επίσης στην κατηγορία D2 «Σκάλισμα με Λαχανικά» κατέκτησε ο Νίκος Γεωργιάδης και στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης (8th International Culinary Competition of Southern Europe), που διοργανώθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης  στα πλαίσια της Detrot Helexpo από 7-10 Μαρτίου 2013, όπου συμμετείχαν πεντακόσιοι (500) διακεκριμένοι σεφ από 16 χώρες.

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr (Photo: N.Arvanitidis)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.