Δυτική Μακεδονία: Κλειστό το ΤΕΙ, περιμένει την ονομαστική στην βουλή



Κλειστό θα παραμείνει σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας καθώς με απόφαση τους οι φοιτητές συμμετέχουν στο σημερινό Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά».

Το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία κατευθύνσεων στα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Οι κατευθύνσεις μπορεί να είναι είτε εισαγωγικές είτε προχωρημένου εξαμήνου.

Την ονομαστική ψηφοφορία έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Νίκος Νικολόπουλος.

Με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης, συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας και κατάργησης Εισαγωγικών Κατευθύνσεων αλλά και Κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου σε Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Επίσης με την τροπολογία ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων και τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για την εισαγωγή σε Κατευθύνσεις καθώς και λοιπά συναφή θέματα (τίτλοι σπουδών εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έως και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 κλπ)

Εν τω μεταξύ η Γενική Συνέλευση των Φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, καθώς λόγω μη απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη. Στη Γενική Συνέλευση θα να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων μετά και την ανακοίνωση του Σχεδίου ΑΘΗΝΑ από το Υπουργείο. Εν τω μεταξύ τμηματικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται καθ όλη την διάρκεια της εβδομάδας ώστε να ληφθούν αποφάσεις.

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής παρέχει θεσμικό βήμα για την έμ(ά)μεση αντίδρασή των Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας στις προτάσεις του Υπουργείου για την κατάργηση του Πανεπιστημίου και τη συρρίκνωση του ΤΕΙ.

Η στάση των βουλευτών στη ψηφοφορία θα αποδείξει με εμφατικό τρόπο τη συνέπεια λόγων και πράξεων τονίζει ο Σύλλογος Διοικητικών υπαλλήλων και χρησιμοποιεί τη λαϊκή ρήση, «θα κλείσει στόματα ή θα τα ανοίξει διάπλατα από την έκπληξη».

ΕΡΑ Κοζάνης – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.