Εθελοντική αιμοδοσία από το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης – Βίντεο



Μία πράξη  θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό, πραγματοποίησε το ένστολο δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης, συμμετέχοντας  στην  εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013.

Όπως επεσήμανε η διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Μαρία Θεοδωρίδου,  «ανταποκριθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, θεωρώντας πως όλες οι κοινωνικές ομάδες πρέπει να έχουν τους αιμοδότες τους. Σε τέτοιες δύσκολες εποχές, το να δώσεις λίγο αίμα είναι υπέρτατο αγαθό».

Η αλήθεια είναι ότι οι ποσότητες αίματος που χρειάζεται η χώρα μας ξεπερνούν τις 620.000 μονάδες. Tο 54% προέρχεται από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του αρρώστου, το 37% από εθελοντές αιμοδότες και το υπόλοιπο από άλλες πηγές (Ένοπλες Δυνάμεις, Eλβετικό Eρυθρό Σταυρό). Από το εθελοντικό προσφερόμενο αίμα περίπου 220.000 μονάδες το 95% προσφέρεται από τους Συλλόγους και τις Oμάδες των Eθελοντών Aιμοδοτών και μόνο το 5% είναι από μεμονωμένους εθελοντές αιμοδότες.

Η συχνότητα που μπορεί ένας αιμοδότης να δίνει αίμα είναι κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες. Συνήθως οι τακτικοί αιμοδότες δίνουν αίμα τρεις φορές το χρόνο. Η ποσότητα που παίρνεται, με τελείως ανώδυνο τρόπο, δεν ξεπερνάει τα 450 γραμμάρια. Πολλά πολύτιμα προϊόντα (παράγωγα) παίρνονται από το αίμα, όπως το πλάσμα, τα ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια, τα αιμοπετάλια, οι παράγοντες πήξης, η γ-σφαιρίνη, η αλβουμίνη και άλλα.
 
Δείτε το βίντεο:

[iframe src=”http://player.vimeo.com/video/62857095″ width=”589″ height=”442″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen]

Εθελοντική αιμοδοσία από το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας from Dimos Kozanis on Vimeo.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.