Ενημέρωση μαθητών για την παραγωγή βιοκαυσίμου από τηγανέλαια πραγματοποιεί ο Δήμος Κοζάνης

Ο  Δήμος Κοζάνης, στο πλαίσιο της επέκτασης των δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για θέματα ανακύκλωσης, πραγματοποιεί ενημερώσεις σε όλα τα δημοτικά σχολεία, για την παραγωγή βιοκαυσίμου-biodiesel από συλλεγόμενα τηγανέλαια και την ανακύκλωση. Το τμήμα ανακύκλωσης του Δήμου Κοζάνης προμηθεύει τους μαθητές με δοχεία συλλογής για να τοποθετήσουν τα τηγανέλαια από τις οικίες τους, καλώντας τους μαθητές  με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν και τους γονείς τους.  

Η εν λόγω πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με το οποίο ο Δήμος έχει συνάψει σύμβαση που προβλέπει  την μετατροπή των τηγανέλαιων σε βιοκαύσιμο.  

Ο στόχος πέραν του περιβαλλοντικού όφελους, είναι  να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης σε ένα ή περισσότερα σχολεία του Δήμου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.