Ζοφερό το κλίμα που βιώνει η περιοχή τονίζουν οι επιχειρηματίες που αναζητούν λύσεις



Με αναφορές στη δύσκολη συγκυρία που διαμορφώνεται για τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά με πολύ περιορισμένη δυστυχώς συμμετοχή απο πλευράς των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Κυριακή στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης στα Κοίλα, με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να συζητηθούν και να καταγραφούν όλα τα θέματα που απαιτούν λύσεις και απασχολούν τους εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες της περιοχής.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης το ζοφερό τοπίο διαμορφώνουν οι σφραγισμένες επιταγές, οι επαχθείς ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές, τις οποίες καλούνται οι επιχειρηματίες να καταβάλουν. Στο πλαίσιο αυτό στόχος του Επιμελητηρίου είναι η αντίδραση στη νέα αυτή κατάσταση που διαμορφώνεται, με κύριο μέλημα όχι μια ακόμα καταγραφή των προβλημάτων, αλλά την εξεύρεση λύσεων που θα διαμορφώσουν το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Οπως τονίστηκε ο «μαρασμός» και η συρρίκνωση της περιοχής οδηγούν σε «λουκέτο» εκατοντάδες επιχειρήσεις, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τη συνολική προοπτική μιας περιοχής που έχει ήδη υποφέρει πολύ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διατυπώθηκαν οι απόψεις των συμμετεχόντων, ενώ αποφασίστηκε μεγάλη συγκέντρωση στις 22 Απριλίου.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.