Ραχήλ Μακρή: Σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Παιδείας για την διάλυση των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων στη Δυτ. Μακεδονία



«Ο Υπουργός Παιδείας μετά από την πλήρη διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βάσει του σχεδίου «Αθηνά» που έφερε προ τετελεσμένων τις τοπικές κοινωνίες, επισκέφθηκε την Κορυτσά της Βόρειας Ήπειρου. Σε μια επίσκεψη «Φιέστα» με συνοδούς συντελεστές της καταστροφής της χώρας από τα Μνημόνια, ως τουρίστας πήγε, είδε και απήλθε χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση για να λύσει τα προβλήματα των συνελλήνων της Βόρειας Ηπείρου.

Με την ευγενική στήριξη του ιδιωτικού ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ο Υπουργός Παιδείας σχεδίασε το άμεσο λουκέτο της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα, των ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας που αποδεκατίστηκαν και τα επόμενα χρόνια πρόκειται να παρακμάσουν.

Σε μια κίνηση «πρόκληση» έστειλε ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης στην Κοζάνη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, έναν διορισμένο που κυνικά παραδέχτηκε ότι δεν είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτό που έγινε για να συμμαζευτεί το δημόσιο. Δεν είχε την ευθύτητα ο Υπουργός και οι συμβουλάτορες του στην περιοχή να αντικρύσουν κατάματα τον κόσμο και να βοηθήσουν στην παραμονή αυτούσιων των ιδρυμάτων στην περιοχή.

Επιφυλάσσομαι μόλις εκδοθεί το σχετικό διάταγμα να προσφύγω στη δικαιοσύνη για τους κάκιστους χειρισμούς του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος έχει βαρύτατες προσωπικές και προφανώς ποινικές ευθύνες για την διάλυση της εκπαίδευσης. Ειδικά, στο θέμα της εμπλοκής του ιδιωτικού ΙΕΚ, που προφανώς είχε συμφέροντα για την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικής»

Πολιτικό Γραφείο Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.