Πόσα χρωστάει ο κάθε Έλληνας και ο κάθε Κύπριος;Οι Έλληνες χρωστούν τα περισσότερα σε σχέση με τους πολίτες των υπόλοιπων χωρών που ζήτησαν βοήθεια για τη διάσωση των εθνικών τους οικονομιών.

Με αφορμή το πακέτο διάσωσης για την Κύπρο, το οποίο σημειωτέον είναι το πέμπτο που παραχωρείται για διάσωση χώρας που ανήκει στην Ευρωζώνη μέσα σε τρία χρόνια, ο Economist παρουσιάζει την κατ’ άτομο αναλογία του χρέους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία προκύπτει ότι κάθε Έλληνας πολίτης οφείλει στους δανειστές 21.657, κάθε Ισπανός 2.170, κάθε Πορτογάλος 7.306, κάθε Ιρλανδός 14.989 και κάθε Κύπριος 12.500.

«Τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ ή 12.500 ευρώ ανά άτομο στην Κύπρο, είναι μικροσκοπικό ποσό σε σύγκριση με τις προηγούμενες συμφωνίες στην Ελλάδα, την Ιρλανδία την Πορτογαλία, και τη μερική διάσωση για τις τράπεζες της Ισπανίας», τονίζεται στο άρθρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τα δύο δάνεια προς την Ελλάδα ανήλθαν συνολικά σε 246 δις ευρώ, πάνω από το 110% δηλαδή του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.