Αποκριά και Καθαρή Δευτέρα στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού



Η παράδοση, τα χρώματα, και η αυθόρμητη συμμετοχή ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς με τις καρναβαλικές παρελάσεις, το άναμμα των φανών και την αναβίωση εθίμων που χαρακτηρίζουν την παράδοση της ευρύτερης περιοχής.

Μετά την αποκριάτικη παρέλαση στα Σέρβια, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης κ. Ιωάννης Σόκουτης, ακολούθησε το κάψιμο του καρνάβαλου στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων, οι απονομές των βραβείων και παραδοσιακοί χοροί γύρω από τη φωτιά.  

Ο κεντρικός εορτασμός της Καθαρής Δευτέρας είχε ως σημείο αναφοράς την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων και τη λίμνη Πολυφύτου. Στο πλαίσιο προβολής και ανάδειξης της περιοχής ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού διοργάνωσε ειδική εκδήλωση προσφέροντας σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνες και τοπικό κρασί ενώ και ο Σύλλογος Γυναικών Σερβίων είχε το δικό του περίπτερο παρασκευάζοντας και προσφέροντας παραδοσιακές πίτες στους επισκέπτες και στους διερχόμενους εκδρομείς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.