Ο Σύλλογος φοιτητών Μηχανολόγων Μηχανικών σχετικά με τη μετονομασία του τμήματός του

Σήμερα ημέρα Τρίτη 5/3/2013 συνεδρίασε με την μαζικότερη μορφή του ο σύλλογος φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Αφορμή αποτέλεσε η ενημέρωση για την τροποποίηση του ονόματος της σχολής μας από Μηχανολόγους Μηχανικούς σε Μηχανολόγους Μηχανικούς (Μηχανικούς Διοίκησης και Παραγωγής), βάσει του επικαιροποιημένου σχεδίου Αθηνά. Η έκπληξή μας ήταν τεράστια μπροστά στην νέα αυτή απόφαση, έκπληξη που ενισχύθηκε από το γεγονός ότι η όλη ενημέρωση είχε χαρακτήρα διατάγματος και τετελεσμένου γεγονότος δεδομένου ότι επίσης κρίνεται καθυστερημένη (στάλθηκε στην διοικούσα επιτροπή του Π.Δ.Μ. στις 4/3/2013) δε δόθηκε κανένα περιθώριο για διάλογο και για να εκφραστούν οι προτάσεις του συλλόγου των φοιτητών.

Η επιλογή των φοιτητών να συμπεριλάβουν αυτή τη σχολή στο μηχανογραφικό τους, ήταν αποκλειστικά αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είναι τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Συνεπώς, αυτή η διαφοροποίηση καθιστά άκυρη αυτή τους την επιλογή και ουσιαστικά τους αφαιρεί το δικαίωμα να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Είναι απόλυτα λογικό να θέλουμε να αποφοιτήσουμε από το τμήμα που επιλέξαμε να εισαχθούμε διότι αν γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι θα άλλαζε το όνομά μας κανένας σχεδόν δεν θα επέλεγε τη σχολή. Θέλουμε ξεκάθαρα το όνομά μας να διατηρηθεί ως έχει, δηλαδή να ονομαζόμαστε Μηχανολόγοι Μηχανικοί. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να υπάρχει η πιθανότητα να υποβαθμιστούν τα δικαιώματα, το πτυχίο και η εικόνα του πτυχίου μας στον ευρύτερο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό χώρο.

Δεν ανεχόμαστε οι πολιτικές σκοπιμότητες να λειτουργούν εις βάρος της ποιότητας των σπουδών μας.

Αυτό που συμβαίνει στην πράξη είναι μια πρωτοφανής υποβάθμιση του τμήματός μας τόσο σε επίπεδο τίτλου όσο και σε επίπεδο σπουδών.

Σε τι διαφέρει ο οδηγός σπουδών μας από τον οδηγό σπουδών των Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. για να έχουμε διαφορετικό όνομα;

Που υστερεί το πρόγραμμα σπουδών του Π.Δ.Μ. έναντι του Α.Π.Θ.;

Πουθενά!!!

Καταγγέλλουμε την προσθήκη του προσδιορισμού Μηχανικών Διοίκησης και Παραγωγής στο όνομα Μηχανολόγων Μηχανικών ο οποίος περιορίζει το γνωστικό αντικείμενο της επιστήμης που πραγματευόμαστε.

Απαιτούμε να παραμείνουμε Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας.
 

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας
Διαλυνάς Φίλιππος                        Χατζημωράκης Αναστάσιος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.