Ανακοίνωση του Δήμου Βοϊου σχετικά με το πρόβλημα της μετακίνησης μαθητών στα σχολεία



Τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, με αφορμή την αντίδραση των μεταφορέων(ΚΤΕΛ, ΤΑΞΙ) στις προτάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις συμβάσεις που έχουν συνάψει.

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων από γονείς και μαθητές που δικαιολογημένα ανησυχούν για την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος.

Θέλουμε να ενημερώσουμε πως η ευθύνη της μετακίνησης των μαθητών δεν ανήκει στους Δήμους, μετά από απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα στις Περιφέρειες.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως μένουμε αμέτοχοι, καθώς δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα σε δεκάδες μαθητές του Βοΐου και τους γονείς τους, που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης με ιδία μέσα.

Ζητάμε απ’ τις εμπλεκόμενες πλευρές να προχωρήσουν στις αμοιβαίες υποχωρήσεις και στην τήρηση των συμφωνιών τις οποίες έχουν συνάψει προκειμένου να μη διαταραχθεί περαιτέρω η ομαλή εκπαιδευτική δραστηριότητα.  

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.