Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για τη διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή από Καλαμιά έως Κοίλα

Aπό την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται πως, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που σημειώθηκε για πολλές ώρες από το μεσημέρι της  25ης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή από Καλαμιά έως Κοίλα  του νομού Κοζάνης (περί το 200ο χιλιόμετρο)  της Εγνατίας Οδού, ανέβηκε η στάθμη του νερού στην ευρεία λεκάνη της περιοχής.

Αν και τα υδραυλικά συστήματα της Εγνατίας Οδού λειτούργησαν κανονικά με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης να μην παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα, φαίνεται πως, εξαιτίας της  μεγάλης ποσότητας των όμβριων υδάτων,  οι φυσικοί αποδέκτες δεν ήταν ικανοί να παραλάβουν τις παροχές και υπήρξε το τελικό αποτέλεσμα της πλημμύρας.  Εξ αυτού, για την ασφάλεια των οδηγών,  διακόπηκε η κυκλοφορία επί της Εγνατίας Οδού.  

Αυτή τη στιγμή, με τη συνδρομή της Αστυνομίας και κυρίως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρίσκεται σε εξέλιξη η άντληση των υδάτων, ενώ η κυκλοφορία γίνεται από το παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, εκτιμάται πως θα γίνει εντός των επόμενων ωρών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.