Το καμάρι της Αυστραλίας είναι (και) δικό μας! Η Ελληνοαυστραλή, από τα Σέρβια Κοζάνης!



Αν ζείτε σε τούτο τον αιώνα και έχετε πάρει μια μυρωδιά από pop culture, τότε σίγουρα γνωρίζετε τη μουσική τηςΕλληνοαυστραλής «Σειρήνας» με το όνομαVassy. Το ταλέντο, η φωνή και οι μουσικές εμπνεύσεις τής κατά κόσμον… Vasiliki Karagiorgosβρίσκονται πίσω από τα μουσικά θέματα του «Grey’s Anatomy»και του «Ugly Betty», τη μουσική για το σχετικά πρόσφατο θρίλερ«Το σπίτι στο δάσος», τις διαφημιστικές καμπάνιες της Chevrolet, της Google, της Nike, της Victoria’s Secret και της ξενοδοχειακής αλυσίδας «Hilton», αλλά και σε video games όπως το λαοπρόβλητο FIFA ’08 και το ψυχαναγκαστικά εθιστικό The Sims. Με δυο λόγια, η Vassy είναι μια μικρή χρυσοφόρα επιχείρηση, την οποία οι θιασώτες των βραβείων Grammy θα απολαύσουν απόψε στο περίφημο pre-party του μουσικού θεσμού.

Παρότι συνηθίζει να κυκλοφορεί τοποθετώντας στο πρόσωπό της μια παράξενη λευκή λωρίδα, την οποία αποδίδει στις εκλεκτικές συγγένειές της με τους Αβορίγινες, η Vassy είναι κατά βάση Ελληνοπούλα. Οι γονείς της γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στα Σέρβια της Κοζάνης ενώ στα 70s αποχαιρέτισαν τη μαμά-πατρίδα για ανεύρεση μιας καλύτερης ζωής στην Αυστραλία.

Φαίνεται ωστόσο πως η γέννηση της Vassy στους Αντίποδες έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο στις συνήθειες όσο και στα μουσικά ακούσματά της. Σε ηλικία 8 χρόνων, και ενώ η ίδια θεωρεί εαυτόν καλλίφωνο, αποβάλλεται από τη σχολική χορωδία ως κακόφωνη. Στις συνεντεύξεις που δίνει σήμερα ακόμη αναπολεί εκείνη τη στιγμή και συμβουλεύει άπαντες απλώς να πιστεύουν στον εαυτό τους. Αλλωστε το ίδιο έκανε και εκείνη. Στην εφηβεία της ανακάλυψε ακούγοντας ραδιόφωνο την Μπίλι Χόλιντεϊ. Σήμερα λέει πως η μέρα που άκουσε τη φωνή της ήταν καθοριστική, ενώ θυμάται ακόμη τον πρώτο δίσκο της που βρήκε τυχαία σε ένα κατάστημα στο απομονωμένο Ντάργουιν και τον οποίο αγόρασε για δύο δολάρια.

Μπορεί να σπούδασε για χάρη του πατέρα της Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων στο Σίδνεϊ και κατόπιν στο Τορόντο του Καναδά, ωστόσο μόλις το πτυχίο μπήκε κατά τα ελληνικά ήθη και έθιμα στην κορνίζα η Vassy επέστρεψε εκεί όπου -δικαίως- θεωρεί πως ανήκει: στη μουσική. Την ανακάλυψή της από έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας το 2003 ακολουθεί το πρώτο της συμβόλαιο με τη Universal Records.

Κυκλοφορεί μάλιστα τότε το πρώτο της EP με τίτλο «Cover you in kisses», το οποίο ηχογραφεί, εκτός από τα αγγλικά, στα γαλλικά αλλά και στα ελληνικά. Εκτοτε μπορεί να αλλάζει τις εταιρείες σαν τα πουκάμισα, όμως με την ίδια ευκολία υπογράφει συμβόλαια αρκετών χιλιάδων δολαρίων για διαφημίσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογράφο. Σήμερα, ως μόνιμη κάτοικος Λος Αντζελες, πλέον βλέπει το τραγούδι της «We are young» να βρίσκεται στην 5η θέση του Dance Chart του Billboard, ενώ είναι σίγουρη πως με την εμφάνισή της στο pre-Grammy party θα κάνει περήφανες τις δύο ηρωίδες της ζωής της, όπως χαρακτηρίζει τη μητέρα και τη γιαγιά της. Το καμάρι της Αυστραλίας -με τις ελληνικές ρίζες, τις οποίες βέβαια δεν θυμάται ιδιαίτερα συχνά- συνεργάζεται πλέον με παραγωγούς περιωπής -για το τελευταίο άλμπουμ της είχε στη δούλεψή της από τον Τσάρλι Μιντνάιτ της Κριστίνα Αγκιλέρα μέχρι τον Ρίτσαρντ Βίσιον της Μαντόνα και της Lady Gaga- και ξέρει πολύ καλά τον τρόπο να φτιάχνει μουσική για αγγελούδια.

Κάτι παραπάνω γνωρίζει και η Victoria’s Secret που επιλέγει το εξωτικό ηχόχρωμα της Vassy για να φτερουγίσουν τα «Αγγελούδια» της.

το είδαμε στο vatolakkiotis.blogspot.gr

protothema

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.