Συνάντηση του αντιδημάρχου ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης με φορείς της επιχειρηματικότητας



Θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, τους επαγγελματίες και τους  βιοτέχνες, είχαν την ευκαιρία  να συζητήσουν   την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013,  ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Κώστας Κυριακίδης, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Αθανασιάδη Δημήτριο,  και  τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνιών Κοζάνης  κ. Ζαρκάδα Νικόλαο.

Στη συνάντηση, όπου παρέστη και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης για θέματα  Εμπορίου κ. Βαρέκας Αθανάσιος, κατατεθήκαν προβληματισμοί αλλά και προτάσεις για τη στήριξη  του επιχειρηματικού  κόσμου.

Αρχικά εκφράστηκε η ανησυχία  των προέδρων για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», την ΔΕΗ και την υπογραφή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V».     Αναφορά έγινε στην στασιμότητα του ζητήματος της ΒΙΠΕ Κοζάνης, έργο αναγκαίο για την περιοχή,  που, όπως τονίστηκε από όλους τους φορείς, θα προσελκύσει επενδυτές, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ΒΙΟΠΑ ξύλου, όπου κατατέθηκαν προτάσεις για την αξιοποίηση του.

Αναβάθμιση οδών εκτός του κέντρου (φωτισμός, πεζοδρόμια),  παρκίδες  φορτοεκφόρτωσης και εφοδιασμού των καταστημάτων, κλειστή αγορά Κοζάνης με τοπικούς μόνο επαγγελματίες, διαμόρφωση των πλατειών έτσι ώστε να αναδείξουν τις περιοχές σε μικρά εμπορικά κέντρα, τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων (τηλεματικής)  σε κεντρικά σημεία για καθοδήγηση επισκεπτών σε αξιοθέατα  ( μουσεία , χαρτοθήκη ,βιβλιοθήκη κτλ.)  και σε καταστήματα εστίασης και εμπορικών προσφορών, ήταν μερικές από τις προτάσεις που τέθηκαν επί τάπητος.

Επίσης συζητήθηκε η έλλειψη σιδηροδρομικής σύνδεσης με την πόλη, η συχνότητα των αεροπορικών δρομολογίων, καθώς και η αλλαγή διάρκειας χρήσης παρκαρίσματος στο χώρο στάθμευσης των παλαιών ΚΤΕΛ.

Στο τέλος εκφράστηκε η διάθεση όλων για συνεργασία στη διαμόρφωση προτάσεων και προτεραιοτήτων για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.