Τηλεθέρμανση: Συνεργασία Κομοτηνής – Κοζάνης

Σε συμφωνία με την Αναπτυξιακή Κοζάνης (ΑΝΚΟ) ώστε να εκπονήσει  μελέτη για την εξεύρεση τεχνο-οικονομικής λύσης για την τηλεθέρμανση προχώρησε η ΔΕΥΑ Κομοτηνής.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, στη μελέτη η οποία θα ολοκληρωθεί σε περίπου τέσσερις μήνες θα αποτυπωθούν όλες οι παράμετροι προκειμένου να αποφασιστεί αν η τηλεθέρμανση αποτελεί συμφέρουσα λύση και για την Κομοτηνή.

Να σημειωθεί ότι πριν μερικές εβδομάδες ο δήμαρχος Κομοτηνής Γ. Πετρίδης επισκέφθηκε το Δήμο Κοζάνης για να διαπιστώσει από κοντά τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, ενώ  σε σχετικό αίτημα, η τοπική ΔΕΗ έχει ήδη ανταποκριθεί θετικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς το νερό που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ Κομοτηνής από το  φράγμα της Γρατινής επαρκεί για να ζεσταθεί όλη η πόλη.

Πάντως, το έργο είναι και κοστοβόρο (αλλά μπορεί να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια) και χρονοβόρο (στην Κοζάνη χρειάστηκαν σχεδόν 20 χρόνια για να φτάσει η τηλεθέρμανση σε όλα τα σπίτια).

econews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.