ΠΑΣΕΒΕ Κοζάνης: Στις 20 Φλεβάρη Κατεβάζουμε ρολλά – Να νεκρώσουν τα πάντα!

Απεργούμε μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που είδαν το μισθό τους να μειώνεται κατά 30-40%.

Ενώ ακόμα δεν καταφέραμε να πληρώσουμε τα προηγούμενα, η τρικομματική κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ ρίχνει στην πλάτη μας νέους φόρους και χαράτσια σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι μένουν ανασφάλιστοι γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ.

Ο νέος φορολογικός νόμος καταργεί τελείως το αφορολόγητο, μας φορολογεί από το πρώτο Ευρώ με 26% και αυξάνει το Τέλος επιτηδεύματος στα 650 Ευρώ (1.000 Ευρώ για τις εταιρείες), από 500 του προηγούμενου νόμου.

Την ίδια στιγμή μειώνουν τους φόρους στα μονοπώλια, τις ΑΕ, κατά 10-15%

Με το νέο φορολογικό, το μικρομάγαζο που είχε κέρδος 20.000 Ευρώ, μετά την πληρωμή των φόρων, το Τέλος Επιτηδεύματος και τις Εισφορές του ΟΑΕΕ, θα του μείνουν για να ζήσει την οικογένειά του 9.000 Ευρώ περίπου, χωρίς να υπολογίσουμε το Χαράτσι της ΔΕΗ.

Συνάδελφοι. Δεν αρκούν η «μούντζα» η δυσαρέσκεια και η οργή.

Και εσείς που μέχρι τώρα δεν είχατε απεργήσει, ελπίζοντας ότι η κρίση θα ξεπεραστεί, πιστεύοντας στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», για ανάπτυξη και «καυτό χρήμα» στην αγορά, ήρθε η ώρα να μπείτε στον αγώνα. Να κάνετε το μεγάλο βήμα.

Η ανάπτυξη που υπόσχονται είναι για τους «μεγάλους παίχτες».

Η ανάπτυξη που υπόσχονται σημαίνει ανάπτυξη των κερδών των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των πολυκαταστημάτων τύπου ΙΚΕΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ΤΖΑΜΠΟ, MALL κλπ.

Σημαίνει λουκέτα για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, απελευθέρωση επαγγελμάτων, ανεργία χωρίς καμία προστασία, τσεκούρι στις παροχές Υγείας και Παιδείας, σφαγιασμό δικαιωμάτων, μέχρι την ολική εξαθλίωση των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών.

Δεν μας αξίζει τέτοια μίζερη ζωή.

Θέλουμε να ζούμε με δουλειά και αξιοπρέπεια.

Είμαστε η πλειοψηφία. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με αλληλεγγύη, να οργανώσουμε τον αγώνα μας με το διπλανό μικρομάγαζο, τα σωματεία, τις ενώσεις, τις λαϊκές επιτροπές της γειτονιάς. Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Στις 20 Φλεβάρη όλοι στην Πανελλαδική Απεργία με τις ταξικές, αγωνιστικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ
10:30 στον Πεζόδρομο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.