Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Εορδαίας για το κλείσιμο υπηρεσιών στην Πτολεμαΐδα



Συμπολίτες- τισσες.    

Το γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Η  σταδιακή αποψίλωση της Πτολεμαΐδας από τις δημόσιας υπηρεσίες της συνεχίζεται:

·Με την αναίτια υπαγωγή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου σε ενιαίο νομικό πρόσωπο με το Μαμάτσειο Νοσοκομείο και την προφανή χειραγώγησή του.

·Με την  προτεινόμενη κατάργηση του τμήματος της Μαιευτικής  της Πτολεμαΐδας, ελέω σχεδίου «Αθηνά» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

·Με την προτεινόμενη κατάργηση του Τελωνείου (μοναδικού στο νομό).

·Με την  προσωρινότητα της άρσης της απόφασης για το κλείσιμο της ΔΟΥ Πτολ/δας, καθώς δεν έχουν επιστρέψει το νομικό και το ελεγκτικό τμήμα, ούτε έχει οριστικοποιηθεί και η στέγασή της.

Προηγήθηκε το κλείσιμο του γραφείου  Εκπαίδευσης, το Εργαστήριο  των  ΑμεΑ, έπεται  το κλείσιμο του  γραφείου Ο.Α.Ε.Ε. , της επιθεώρησης εργασίας και πολύ φοβόμαστε πως τα χειρότερα έρχονται, όπως κλείσιμο σχολικών μονάδων, Ειρηνοδικείου, κ.α.

Και  όλες οι  αυτές οι παρεμβάσεις  δεν υπακούνε σε κανένα κανόνα οικονομίας κλίμακας, εξοικονόμησης  πόρων, βελτίωσης της παραγωγικότητας  ή  εξυπηρέτησης του πολίτη, της τοπικής οικονομίας και της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Είναι παρεμβάσεις που,  με πρόσχημα τις ληστρικές για το δημόσιο  μνημονιακές απαιτήσεις-εκποιήσεις, οι τοπικές πολιτικές ελίτ καταστρατηγούν δικαιώματα μιας ολόκληρης περιοχής, προς εμπλουτισμό άλλων και διάσωση  των πελατειακών τους δεσμεύσεων.

Ως εδώ ,δεν πάει άλλο!

Η Εορδαία είναι ο δεύτερος Δήμος της Δυτ. Μακεδονίας και σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης και υπηρεσιών πρέπει να διαθέτει αυτά που δικαιούται.

Αυτό  για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σημαίνει:

– Διατήρηση όλων των απαραίτητων δομών και υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών, των δικαιωμάτων αυτών και τη δημόσια λειτουργία στην πόλη.

 – Στοχεύουμε σε μια νέα πολιτική Υγείας,με σκοπό να παρέχονται δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας ,υψηλής επιστημονικής ποιότητας και λειτουργικής αποτελεσματικότητας ,για όλο τον πληθυσμό  με βάση τις πραγματικές του ανάγκες. Αυτός ο στόχος για την Πτολεμαΐδα αλλά και για όλη τη Δυτ. Μακεδονία θα υλοποιηθεί με ναυαρχίδα  ένα αναβαθμισμένο  Μποδοσάκειο  Νοσοκομείο και όχι χειραγωγημένο.

– Πιστεύουμε πως , με δεδομένο πως το τμήμα Μαιευτικής  της Πτολεμαΐδας έχει ήδη υψηλή απορροφητικότητα  και παρεχόμενη ποιότητα εκπαίδευσης με δημιουργική ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία,  όχι μόνο πρέπει να παραμείνει ,αλλά  σε συνδυασμό με την πρακτική στο αναβαθμισμένο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο πρέπει να προστεθούν και τμήματα νοσοκόμων και φυσιοθεραπείας,  ώστε να έχουμε μία σχολή πλέον του ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονίας.

Με βάση αυτό το δίπολο και τη σοβαρή πιθανότητα δημιουργίας κέντρου φροντίδας και διημέρευσης  παιδιών ΑμεΑ στο παλιό Γηροκομείο, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίκτυο για την  Υγεία και την Εκπαίδευση στην Εορδαία.

·Στη ΔΟΥ Πτολεμαΐδας  είναι απαραίτητο να επιστρέψουν το νομικό και ελεγκτικό της  τμήμα και να εγκατασταθεί σύντομα σε ένα δημόσιο κτήριο εύκολα προσεγγίσιμο από όλη την ευρύτερη περιφέρεια. Σε αυτό το κτήριο να στεγαστεί και το Τελωνείο καθώς και όποια άλλη οικονομική υπηρεσία προκύψει από τον περιφερειακό σχεδιασμό.

Έτσι πιστεύουμε πως όχι μόνο θα στηρίξουμε το πλήρες  και αξιόλογο τοπικό οικονομικό σύστημα, αλλά και θα το αναπτύξουμε .

Έχουμε δίκιο και θα αγωνιστούμε. Έχουμε πολλά βέλη στην φαρέτρα μας και θα τα αξιοποιήσουμε όλα . Η ανατροπή θα γίνει πράξη!

Πρώτον,  ξέροντας πως κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας .

Με τον αγώνα και τη δράση μας  σαν κοινωνία πολιτών.

Δεύτερον,  ισχυροποιώντας  και διευρύνοντας τις πολιτικές μας συμμαχίες σε περιφερειακό επίπεδο, όπου ήδη το θέμα της στήριξης και αναβάθμισης του  «Μποδοσάκειου» έχει εγγραφεί ως περιφερειακή θέση.

Τρίτον,  εγγράφοντας τις θέσεις και τις απαιτήσεις μας ως Ενεργειακός Δήμος  στο νέο μεταβαλλόμενο ενεργειακό περιβάλλον της χώρας  και  αξιοποιώντας τις δυνατότητες που απορρέουν από το νέο αυτοδιοικητικό  Ευρωπαϊκό υπόδειγμα.

ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ!

ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ     Εορδαίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.