Μπουτάρης: Τα σκουπίδια στην Πτολεμαΐδα για την παραγωγή βιοαερίου!

Την εκτίμηση ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν νέα κύτταρα για την εναπόθεση των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης αλλά τα απορρίμματα να μεταφέρονται με τρένο στο Λιγνιτικό Κέντρο της Πτολεμαΐδας, προκειμένου να αξιοποιηθούν εκεί για την παραγωγή βιοαερίου εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης.

«Επίσης, οι μονάδες ενεργειακής αξιοποίησης στη Μαυροράχη και τον Άγιο Αντώνιο θα ήταν τραγικό λάθος» είπε και τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης μιας σύγχρονης τεχνοκρατικής αντίληψης στη διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες. Στη συνέχεια κάλεσε τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΟΤΑ Δημήτρη Γαλαμάτη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους φόρτου εργασίας, να παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος Μαρτίου ώσπου να προκηρυχθεί η διαδικασία για την συγκρότηση νέου περιφερειακού ΦΟΔΣΑ. «Μέχρι τότε θα δοθεί το περιθώριο για να συμφωνήσουμε ως προς το τι θέλουμε για τη διαχείριση των απορριμμάτων και ποιοι τελικά θα την υλοποιήσουν» πρόσθεσε.  

Ο κ. Γαλαμάτης επέμεινε στην παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή. Μετά από αυτή την εξέλιξη νέος πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΜΠΕ
enikos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.