Ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης για το ζήτημα της εκμίσθωσης ακινήτων της ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε. στον σιδηροδρομικό σταθμό



Σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την πρόθεση της ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε. να εκμισθώσει ακίνητα ιδιοκτησίας της, που βρίσκονται στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Κοζάνης ,επισημαίνονται τα εξής:

1. Το μνημόνιο συνεργασίας που πρόκειται να υπογραφεί ανάμεσα στον Δήμο Κοζάνης και την ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε., και βρίσκεται στο στάδιο της οριστικής επεξεργασίας, δεν περιλαμβάνει τα προς εκμίσθωση ακίνητα.

2. Τα προς εκμίσθωση ακίνητα και η μίσθωσή τους δεν αποκλείει την προβλεπόμενη παρέμβαση στο μνημόνιο συνεργασίας. Τα εκμισθούμενα ακίνητα ήταν, τα μεν δύο, επί χρόνια μισθωμένα σε επιχείρηση σούπερ μάρκετ, ενώ το τρίτο χρησιμοποιούνταν για την στέγαση  εργαζομένων του ΟΣΕ.

3. Ο χώρος του ΟΣΕ, αυτός που εκμισθώνεται, βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλης της Κοζάνης και στην πρότασή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του 2005, και χαρακτηρίζεται ως :
α. ΖΕΕ (Ζώνη Ειδικής Ενίσχυσης) – ΖΕΚ (Ζώνη Ειδικών Κινήτρων)
β. Εγκαταστάσεις μεταφορών
γ. προτείνονται παράλληλα στον ίδιο χώρο
«Εμπορικές δραστηριότητες», «Χώροι Parking», «Πράσινο» (παραλείπονται οι πολιτιστικές λειτουργίες).
Επιπλέον επισημαίνεται, ότι όπως είναι γνωστό, ο χαρακτηρισμός ιδιοκτησιών ως κοινόχρηστων χώρων κτλ, δεν γίνεται με το ΓΠΣ αλλά με έγκριση νέας ή τροποποίηση υφιστάμενης πολεοδομικής μελέτης.

4. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης με την οποία εγκρίθηκε η τελική πρόταση του ΓΠΣ προκρίνει την άποψη για παραμονή του Σιδηροδρομικού Σταθμού στην υφιστάμενη θέση, μέσα στον πολεοδομικό ιστό, όπως άλλωστε γίνεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις.

5. Όσον αφορά το νέο ΓΠΣ, η διαδικασία έγκρισης του οποίου ξεμπλόκαρε μετά από προσπάθειες ετών της Δημοτικής Αρχής, όπως επανειλημμένα έχουμε ενημερώσει θα έρθει τους επόμενους μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση-έγκριση.

6. Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι έχει δρομολογηθεί συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανιών, προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.