Σύλλογος Γονέων Kηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό: Εκπαίδευση του προσωπικού και των εθελοντών



Την Κυριακή 20 και Δευτέρα 21 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Γονέων Kηδεμόνων  και Φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Κοζάνης πραγματοποίησε στο χώρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης  των παιδιών (Ψαρρών 4 στην Κοζάνη)  εκπαίδευση του προσωπικού που εργάζεται στο κέντρο και των εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες στα παιδιά με αυτισμό.

Το προσωπικό εκπαιδεύτηκε στην «Δομημένη Εκπαίδευση» (TEACCH ) από τον κο Ιωάννη Βουγιουνδρούκα PhD Λογοπεδικό και επιστημονικό υπεύθυνο του κέντρου και τον  κο Ευριπιδη  Χελά  Msc Λογοπεδικό.

Πρόκειται για μια δράση που στόχο είχε να εκπαιδεύσει τους νέους επιστήμονες, που ασχολούνται στην περιοχή μας με τον αυτισμό, στην εφαρμογή τεχνικών που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στα άτομα με αυτισμό. Γιατί ένα ς από τους στόχους του Συλλόγου μας είναι το κέντρο να αποτελέσει «φυτώριο» εκπαιδευτών ειδικών για τον αυτισμό. Κάναμε την αρχή και υποσχόμαστε συνέχεια  σε παρόμοιες δράσεις.

Για το Δ.Σ.
η πρόεδρος
Ελένη Παφύλη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.