Επιστολή του δημάρχου Κοζάνης στους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την έδρα των νοσοκομείων του Ν. ΚοζάνηςΑξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
       
Στο ΦΕΚ 3486/Β΄/31-12-2012 δημοσιεύθηκε η υπ’ αρ. Υ4α /οικ. 123844 απόφασή  σας  με την οποία τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση  διασυνδεόμενα Νοσοκομεία του ΕΣΥ Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, αποτελούν εφεξής αυτοτελές και ενιαίο Ν.Π.Δ.Δ, με την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο ΄΄Μαμάτσειο΄΄-΄΄Μποδοσάκειο΄΄», με έδρα την Κοζάνη.
       
Για δυο νοσοκομεία τα οποία το τελευταία διάστημα λειτουργούσαν υπό ενιαία διοίκηση ως διασυνδεόμενα, η  οργανική τους συνένωση , χωρίς καμιά  άλλη μεταβολή στην οργανική και λειτουργική τους συγκρότηση και δυναμικό είναι προφανές ότι αφορά ένα ζήτημα που σχετίζεται με την αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα, ευθύνη αποκλειστικά κυβερνητική.
     
Με αφορμή την απόφαση σας αυτή ξεσηκώθηκε ένας ανεξήγητος θόρυβος σχετικά με την έδρα του νέου Νομικού Προσώπου.
       
Θεωρώ πως το κυρίαρχο ζήτημα της περιοχής μας δεν είναι αυτό της έδρας αλλά αυτό της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, ζήτημα που δεν συναρτάται με την απόφασή σας και αποτελεί εν τέλει πάγια διεκδίκηση του Δήμου μας  και της Περιφέρειας γενικότερα.
      
Όμως παρόλα αυτά και παρά το ότι η απόφαση σας έχει βασικά ‘’τεχνικά’’ χαρακτηριστικά ,κάποιοι επιμένουν να αγνοούν θέματα που σχετίζονται με:

-Τον ρόλο της Κοζάνης ως έδρας της περιφέρειας,
-Τον ρόλο της πόλης στον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό,
-Την γεωγραφία της Δυτικής Μακεδονίας σε σχέση με τους οδικούς άξονες,
-Το μέγεθος των αστικών κέντρων αλλά το και το επιστημονικό προσωπικό που  προσελκύει το καθένα
-Το ότι ο ζωτικός χώρος του Μαμάτσειου (Δήμοι Κοζάνης, Βοΐου, Σερβίων –Βελβεντού) μαζί με τους  μετακινούμενους στον άξονα της Εγνατίας οδού  αποτελεί το 40% του πληθυσμού της Δυτικής Μακεδονίας
       
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεργαστούμε στενά για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή. Στο πεδίο αυτό πρέπει να επικεντρωθούν οι δικές σας και οι δικές μας προσπάθειες και όχι στον ορισμό της έδρας η οποία αυτονόητο πρέπει να είναι η έδρα του Νομού, της Περιφέρειας,  το μεγάλο αστικό κέντρο.

Συνημμένα:

1) Άρθρο του Δημάρχου που
δημοσιεύτηκε στις 22-1-2011

2) Αποτελέσματα της Απογραφής
Πληθυσμού 2011
      
3)    Χάρτης Γενικού Χωροταξικού    
      
4)    Χάρτης Δ.Μακεδονίας
    

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.