Αποδείξεις για …κομμωτήρια, ποτά και τσιγάρα δικαιολογούσε το ταμείο τεχνικών της ΔΕΗ!



– Αναιτιολόγητες αποδείξεις ύψους 60.000 ευρώ έδειξε ο διαχειριστικός έλεγχος το 2011
– Διαπιστώθηκε εικονική τιμολόγηση και χρέωση περιοδικών που ποτέ δεν εκδόθηκαν
– Στο ταμείο που διαχειριζόταν η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ βρέθηκε και απόδειξη κομμωτηρίου για κούρεμα, βαφή μαλλιών και περμανάντ!
– Όλα μπήκαν στα έξοδα του απεργιακού ταμείου

Αυτό διαπιστώθηκε -μεταξύ άλλων- μετά από διαχειριστικό έλεγχο που έγινε μέσα στο ταμείο που διαχειριζόταν η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ.

Απίστευτα είναι τα ευρήματα που έβγαλε ο διαχειριστικός έλεγχος στο ταμείο της ΕΤΕ- ΔΕΗ. Εκτός από το εκτεταμένο έλλειμμα παραστατικών, βρέθηκαν αναιτιολόγητες αποδείξεις από σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ποτά, τσιγάρα και βενζίνες που έφτασαν τις 60.464 ευρώ μέσα στο 2011.

Κάθε μήνα εμφάνιζαν αποδείξεις 800 ευρώ για καθαριστικά…
Τις μικροαποδείξεις προσκόμιζαν κατά κύριο λόγο τα μέλη του προεδρείου, χωρίς μάλιστα να επισυνάπτουν τα ονομαστικά τους στοιχεία ώστε να ελέγχεται η ονομαστική προέλευση των δαπανών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, διαπιστώθηκε επίσης εικονική τιμολόγηση και χρέωση περιοδικών που ποτέ δεν εκδόθηκαν, ακόμη και απόδειξη κομμωτηρίου για κούρεμα, βαφή μαλλιών και περμανάντ.

Η έκθεση που έχει συνταχθεί αναφέρει ότι στο ταμείο των Τεχνικών της ΔΕΗ καταγράφεται δαπάνη περιοδειών 215.640 ευρώ για το 2010 και 197.943 για το 2011.
Διατυπώνονται επίσης πολλά ερωτηματικά για την εν λευκώ ανάθεση εκδηλώσεων σεσε συγκεκριμένο γραφείο, χωρίς να υπάρχουν προβλεπόμενες οικονομικές προσφορές.

Κι όλα αυτά μπήκαν στα έξοδα του απεργιακού ταμείου!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας από το απεργιακό ταμείο που διαχειρίζονταν η Ένωση τεχνικών, επιχορηγούνταν συνδικαλιστές κατά τις ημέρες των απεργιών, ενώ το ίδιο ταμείο τους επιχορηγούσε και για ημέρες που δεν γίνονταν απεργίες.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, όλα τα χρήματα του απεργιακού ταμείου το 2010 και το 2011 είχαν εκταμιευτεί παράνομα. Η δαπάνη των περιοδειών για το 10μηνο του 2010 έφτασε τα 81.821.000 ευρώ. Εκεί βρέθηκε και η απόδειξη κομμωτηρίου…
Το Μάιο του 2011 ως δαπάνη που καταβλήθηκε για την προετοιμασία των απεργιακών κινητοποιήσεων (κιόσκι, μετακινήσεις, συναυλία διαμαρτυρίας) εμφανίζεται το ποσό των 78.000 ευρώ!

Ο διαχειριστικός έλεγχος της εξελεγκτικής επιτροπής για την περίοδο 2010-2011 βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει τις καταθέσεις των συνδικαλιστών.

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.