Κοζάνη: Έκθεση μουσειακών αντικειμένων από 35 δωρητές στο Μουσείο



Έκθεση μουσειακών αντικειμένων θα λειτουργεί στο  Ιστορικό Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης, μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2013, στο ισόγειο του κτηρίου. Τα εκθέματα που παρουσιάζονται αποτελούν  μέρος των συλλογών αλλά και  μεμονωμένων αντικειμένων, τα οποία πολίτες παραχώρησαν στο Μουσείο από το 2010 έως και σήμερα, αυξάνοντας έτσι τους θησαυρούς που περικλείονται στην κοιτίδα πολιτισμού που λειτουργεί στην πόλη της Κοζάνης. Στην έκθεση παρουσιάζονται μέρος των αντικειμένων  από τους 35 δωρητές που τα δυο τελευταία χρόνια προσέφεραν, εμπλουτίζοντας το Μουσείο με σπάνια και σημαντικά εκθέματα προς τέρψιν οφθαλμών των επισκεπτών.

«Ημέρα δωρητών αντικειμένων στο Λαογραφικό Μουσείο» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών και του Δ.Σ του Μουσείου Πολυνείκης Αγγέλης, την εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν τα νέα εκθέματα, εξήροντας την προσφορά των πολιτών που εμπιστεύονται και αφιερώνουν σημαντικά προσωπικά τους αντικείμενα στο Μουσείο Κοζάνης. Μάλιστα όπως υπογράμμισε έχει δρομολογηθεί και ανάλογη εκδήλωση, όπου θα τιμηθούν και οι 35 δωρητές, που προσέφεραν αντικείμενα σημαντικής αξίας. Στην σημαντική προσφορά του Μουσείου στον πολιτισμό, αναφέρθηκαν τόσο ο κ. Γιώργος Σβώλης, εκπροσωπώντας του Περιφερειάρχη, όσο και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, δηλώνοντας την στήριξη τους στο έργο της Διοίκησης του Ιστορικού Λαογραφικού και Φυσικής Ιστορίας Μουσείου Κοζάνης, ενώ ευχαρίστησαν από τη πλευρά τους και τους δωρητές που με τις προσφορές τους εμπλουτίζουν τις συλλογές του Μουσείου, συνεισφέροντας στον πολιτισμό  του τόπου.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.