Σύσκεψη Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και Διαχειριστικής Αρχής

Στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου σύσκεψη με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων του Δήμου που έχουν ενταχθεί στο  Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), έργων που βρίσκονται σε αξιολόγηση και στην τελική φάση ένταξής τους, καθώς και η ετοιμότητα του Δήμου για την υποβολή νέων προτάσεων σε επικείμενες Προσκλήσεις της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος οι Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Λαζαριώτης, κ. Αναστάσιος Αλεξόπουλος, κα. Δέσποινα Ιωαννίδου, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Τάσος Κακαφίκας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, στελέχη του δήμου και της τεχνικής υπηρεσίας.
 
Ειδικότερα συζητήθηκε η μέχρι σήμερα πορεία των ήδη ενταγμένων έργων καθώς και εκείνων που θα ενταχθούν στο επόμενο δίμηνο. Ενδεικτικά αναφέρονται:
οι Αντικαταστάσεις Δικτύων Ύδρευσης σε έξι Τοπικές Κοινότητες (έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις για Ίμερα, Μεσιανή, Λάβα Σερβίων τις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τους αναδόχους για Βαθύλακκο, Ροδίτη, Καστανιά, με τις εργασίες να ξεκινούν τον ερχόμενο Απρίλιο)
η Ανάπλαση Σερβίων (θα ενταχθεί εντός των ημερών, εκτιμάται ότι το έργο θα έχει ανάδοχο έως τον Μάιο του 2013 οπότε οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα)
η Ανάπλαση Βελβεντού (θα ενταχθεί εντός των ημερών, εκτιμάται ότι το έργο θα έχει ανάδοχο έως τον Μάιο του 2013 οπότε οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα)
η Ανάπλαση Οικισμού Αγ. Κυριακής (άμεση έναρξη εργασιών)
η Ανάπλαση Οικισμού Παλαιογρατσάνου (εξέλιξη διαγωνισμού και υπογραφή σύμβασης)
το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων (έχει ενταχθεί, ανακήρυξη ανάδοχου μέχρι τον Ιούνιο και άμεση έναρξη εργασιών)
το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού (φορέας υλοποίησης η Π.Ε. Κοζάνης)
ο Βιολογικός Καθαρισμός Σερβίων (φορέας υλοποίησης η Π.Ε. Κοζάνης)
ο Βιολογικός Καθαρισμός Βελβεντού (φορέας υλοποίησης η Π.Ε. Κοζάνης)
ο Δρόμος Λιβαδερού – Μικροβάλτου (εκτελείται από την Π.Ε. Κοζάνης)
προμήθεια εξοπλισμού για τα Ειδικά Σχολεία (αναμένονται τα αποτελέσματα της δημοπρασίας για την  ανάδειξη αναδόχων)
 
Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η πορεία του μεγάλου έργου για την περιοχή το οποίο αφορά την Αξιοποίηση και Ανάδειξη της λίμνης Πολυφύτου (τελικός δικαιούχος η Π.Ε. Κοζάνης), έργο το οποίο έχει συμπεριληφθεί στα 181 Έργα Προτεραιότητας όλης της χώρας
 
Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση τριών μελετών που αφορούν α) την Διασύνδεση της Λίμνης Πολυφύτου με τα Κάστρα Σερβίων, β) την κατασκευή και αξιοποίηση ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, γ) την Ανάδειξη και την Αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου στην περιοχή των Κάστρων Σερβίων, έργα τα οποία θα λειτουργήσουν συνεργατικά στην ολοκληρωμένη παρέμβαση στη λίμνη Πολυφύτου.

Με την ολοκλήρωση των μελετών τα συγκεκριμένα έργα θα ενταχθούν άμεσα καθώς έχουν χαρακτηριστεί ως έργα προτεραιότητας.
 
Επίσης στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι προτεραιότητες του δήμου σχετικά με την ένταξη έργων στις νέες προσκλήσεις του προγράμματος.
 
Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση από τον Προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Χαράλαμπο Κιουρτσίδη για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και ιδιαίτερα για το που θα κατευθυνθούν οι πόροι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.