Επιχορήγηση δήμων για ληξιπρόθεσμες οφειλές 6,8 εκ. στο δήμο Κοζάνης!

Tην επιχορήγηση, συνολικού ποσού 253.207.845,00 ευρώ σε 41 δήμους της χώρας με σκοπό την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί έως 31/12/2011, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Δήμος Κοζάνης, ο οποίος θα λάβει 6.832.800 ευρώ, για ληξιπρόθεσμες οφειλές, που αφορούν σε εκκρεμότητες προς  προμηθευτές, αλλά και αναδόχους έργων.

Oπως αναφέρεται στην απόφαση του ΥΠΕΣ, οι εν λόγω δήμοι πρέπει να προχωρήσουν σε δημιουργία ειδικού λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να διευκολυνθεί η παρακολούθηση της διαδικασίας πληρωμών και η διενέργεια των σχετικών ελέγχων από το υπουργείου Εσωτερικών.

«Η συστηματική προετοιμασία που έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών όλους τους προηγούμενους μήνες, μας επέτρεψε να είμαστε μέσα στα τρία πρώτα υπουργεία που εκταμιεύουν ληξιπρόθεσμες οφειλές για 41 δήμους της χώρας. Η ροή εκταμίευσης θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα και για τους υπόλοιπους δήμους και τις περιφέρειες. Είναι σημαντικό ότι το σύνολο των χρημάτων διατίθεται απευθείας στις τοπικές αγορές, ενισχύοντας τη ρευστότητα της οικονομίας σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία και στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

aftodioikisi.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.