Απλήρωτοι εργαζόμενοι σε τηλεοπτικό σταθμό της Δυτικής Μακεδονίας!Η μη καταβολή όλων των δεδουλευμένων του 2012  αλλά μικροποσών «έναντι», οδήγησε στο να οφείλει σήμερα, η εργοδοσία του West channel της Κοζάνης, πάνω από επτά μηνιάτικα στους εργαζόμενούς του.

Και δεν είναι μόνο αυτό, με το φόβο της απόλυσης,  υποχρέωσε τα μέλη μας να υπογράψουν παράνομες ατομικές συμβάσεις με μεγάλες μειώσεις μισθών, την στιγμή που υπήρχε ΣΣΕ σε ισχύ και, πρόσφατα, για να γλυτώσει την καταβολή πλήρους αποζημίωσης, προειδοποίησε τεχνικό ότι σε τέσσερις μήνες θα τον απολύσει.

Τέλος, σήμερα, ο βασικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής του τηλεοπτικού σταθμού κ. Ν. Παπαφιλλίπου, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζει την προσπάθεια ξεζουμίσματος των εργαζομένων του, απαιτώντας από αυτούς να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις με μειωμένο ωράριο (5ωρο) και τους… υπόσχεται ότι η εξοικονόμηση των χρημάτων από την μη καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς των υπολοίπων ωρών εργασίας θα τους αποδίδεται για εξόφληση των καθυστερημένων.

Αντιπροσωπεία μελών της Διοίκησης του Σωματείου μας συναντήθηκε χτες μαζί του και δεν διαπίστωσε μόνο την επιμονή του στα ανωτέρω, αλλά τον άκουσε, με έκπληξη, να ισχυρίζεται ότι με αυτές τις ενέργειες επιτελεί κοινωνικό έργο.

Κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια καλούμε τον κ. Νίκο Παπαφιλίππου, ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ,  να εκπληρώσει  όλες τις εργοδοτικές του υποχρεώσεις, να τηρήσει την ισχύουσα ΣΣΕ και να ανακαλέσει την προειδοποίηση απόλυσης του μέλους μας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε κάθε τρόπο ώστε να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι στο WESTCHANNEL Κοζάνης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ – ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.