Ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού. Βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του Σαμαρά!



Ένοπλη επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε, μετά τις 2.30 τα ξημερώματα, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου δύο άτομα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά του κτιρίου.

Αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών βρίσκονται στο σημείο, όπου έχουν εντοπιστεί συνολικά εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ, ενώ σφαίρα βρέθηκε και στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.

Για την επίθεση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο γραμματέας της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κ. Σαμαρά, Κ. Μπούρας.

Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, “οι δύο άγνωστοι πυροβόλησαν εννέα φορές με καλάσνικοφ. Οι δράστες στόχευσαν και προς το δεύτερο όροφο, όπου βρίσκεται και το γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά”, είπε σημειώνοντας πως μία σφαίρα πέρασε από το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, χτύπησε στον τοίχο και κατέληξε στο πάτωμα.

“Αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατίας μας. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας”, τόνισε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Mega.

Τα βλήματα περισυνελέγησαν μαζί με τους κάλυκες, από ειδικούς της εγκληματολογικής υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια, για βαλλιστική και άλλες εξετάσεις.

Σε δηλώσεις του ο Γραμματέας της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης, τόνισε πως “κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τη Δημοκρατία, τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό. Ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα”.

“Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κένο”, προσέθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

ΠΑΣΟΚ: “Με εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου η επίθεση”

“Η επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας με εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου δείχνει ότι υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής πολιτείας.

Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια, όμως σημειώνει ότι η καταδίκη δεν αρκεί. Όπως δεν αρκεί να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της για την προστασία των πολιτών και των θεσμών.

Η καταδίκη της βίας και η αντίδραση στα φαινόμενα αυτά πρέπει γίνει με μια φωνή από την ελληνική κοινωνία. Η συνεννόηση απέναντι στη βία είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων που σέβονται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Κάνεις δεν δικαιούται να χρησιμοποιήσει τα φαινόμενα βίας για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση και οι ανεύθυνες και ανιστόρητες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη δείχνουν πόσο αδιέξοδα και επικίνδυνα είναι τα μισόλογα και οι αμφιθυμίες.

Αυτό που οφείλουμε όλοι είναι να καταδικάσουμε ανοιχτά και υπεύθυνα κάθε μορφή βίας και μέσα από τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών να προστατεύσουμε την εθνική και κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των πολιτών ,το δημοκρατικό κεκτημένο της χώρας. Μόνο έτσι η πατρίδα μας θα βγει δυνατή από την κρίση”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

ΔΗΜΑΡ: “Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια”

Την απερίφραστη καταδίκη της ΔΗΜΑΡ για το περιστατικό αυτό εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

“Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα. Ας ευχηθούμε αυτό το συμβάν να είναι το τελευταίο”, τόνισε, εκφράζοντας το φόβο  ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις αυτές θα υπάρξουν θύματα.

“Εμείς χωρίς μισόλογα ανοίγουμε μέτωπο με τη βία, όποιο περίμβλημα και αν την περιβάλλει. Η βία είναι φασισμός. Θα πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος να υψώσει τείχος απέναντι στη βία. Σε αυτή τη φάση δεν χωρούν μισόλογα, αστερίσκοι και συμψηφισμοί”, πρόσθεσε.

Παπαρήγα: “Αυτονόητη η καταδίκη των επιθέσεων”

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καταδίκασε την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, σημειώνοντας πως “η καταδίκη των επιθέσεων είναι αυτονόητη”.

“Η καταδίκη είναι αυτονόητη, τέτοιες ενέργειες δεν είναι έκφραση δυσαρέσκειας ή τιμωρίας, ενώ το σημερινό επεισόδιο δείχνει μια κλιμάκωση», τόνισε η κα Παπαρήγα.

Ακόμα, είπε ότι “δεν ευθυγραμμιζόμαστε με την αξιοποίηση τέτοιων ενεργειών προκειμένου να τσουβαλιάσουν τη λαϊκή αγανάκτηση” και προσέθεσε ότι κάποιοι μιλούν για βία “και ο καθένας εννοεί ότι θέλει, καθώς θεωρούν βία και τις απεργίες και την περιφρούρηση των απεργιών, περιλαμβάνοντας και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις”.

“Εμείς καταδικάζουμε την ατομική τρομοκρατία και τις βομβιστικές ενέργειες, αλλά το θέμα είναι που στοχεύουν και από που προέρχονται, και επιπλέον εμείς δεν υπολογίζουμε ποιος “υπογράφει (με ‘επαναστατικά’ ονόματα)”, τόνισε η κ. Παπαρήγα, για να συμπληρώσει ότι “το θέμα μας απασχολεί πάρα πολύ, καθώς υπάρχει κάθε συμφέρον να μπει ο λαός στον γύψο”.

news247.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.