Σούπερ μπίζνα: Εψαχναν για ταξί και βρήκαν την ιδέα της ζωής τους



Αυτά τα παιδιά είναι οι εργαζόμενοι της εταιρείας Taxibeat. Σκέφτηκαν έναν διαφορετικό τρόπο αναζήτησης ταξί και κατάφεραν να εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Το taxibeat προέκυψε από την ανάγκη εύρεσης ταξί τη στιγμή που μια παρέα φίλων βρισκόταν σε ερημική τοποθεσία. Αποτελεί σήμερα μια από τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές σε έκυπνα κινητά τηλεωνα παγκοσμίως, καθώς έχει κερδίσει την προτίμηση των χρηστών στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στο Οσλο της Νορβηγίας και το Βουκουρέστι της Ρουμανίας ενώ έχει μεταφραστεί και στις αντίστοιχες γλώσσες.

Αυτή τη στιγμή οι ιδρυτές της εταιρείας απασχολούν εργαζομένους σε 5 χώρες, διευκολύνουν χιλιάδες οδηγούς και πολίτες παγκοσμίως στην καθημερινότητά τους.

Το μυστικό της επιτυχίας της εφαρμογής εντοπίστηκε σε ένα υπαρκτό πρόβλημα στον κλάδο των ταξί. Υπήρχαν από τη μία δυσαρεστημένοι πελάτες, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους εύρεσης ταξί και από την άλλη οδηγοί ταξί οι οποίοι ήθελαν να ξεχωρίσουν από τους ταρίφες.

Οι ιδρυτές της επιχείρησης κατάφεραν να προσεγγίσουν τους μεν και τους δε αναπτύσσοντας μια εικονική αγορά, όπου οι οδηγοί ταξί διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους και οι πελάτες είναι σε θέση να επιλέγουν απευθείας τον επαγγελματία που προτιμούν κάθε φορά.

Στην περίπτωση της ομάδας του taxibeat η κρίση αποτέλεσε ευκαιρία και όχι τροχοπέδη, όπως αναφέρουν τον Τύπο της Κυριακής. Οι αναταράξεις στον κλάδο των ταξί πριν από 1,5 χρόνο όταν ιδρύθηκε η εταιρεία και η μείωση των διαδρομών που εκτελούσαν καθημερινά οι οδηγοί ήταν κάτι που βοήθησε την προσπάθεια προώθησης της εφαρμογής στην αγορά. Στην προσπάθεια για ανάπτυξη της εταιρείας συνέβαλε, μεταξύ άλλων, και το ελληνικό επενδυτικό πρόγραμμα επιχορηγήσεων για επιχειρηματικές ιδέες υψηλής τεχνολογίας «Openfund».

iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.